"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Oι Γερμανικές Εκλογές 2013 μέσα από πέντε καυστικά σκίτσα


Ευτυχώς εκτός από τις εσχατολικές προβλέψεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ρόλο που θα παίξει η Γερμανία την επομένη των εκλογών υπάρχει και το χιούμορ και η ματιά των σκιτσογράφων:

(Αριστερά) Του σκιτσογράφου από τη Βουλγαρία Κρίστο Κομαρντσίσκι, ο οποίος συνεργάζεται με την ημερήσια εφημερίδα Sega και το σατιρικό περιοδικό Starshel.


n
Του Κουβανού αυτοδίδακτου σκιτσογράφου Αλφρέντο Μαρτινέρα Ερνάντες, ο οποίος συνεργάζεται με εφημερίδες της Νοτίου Αμερικής και της Ισπανίας.

n
Μέρκελ η υπνωτίστρια: «Κοιμήσου. Όλα είναι καλά. Ψηφίζεις»
Του Ελβετού λιβανέζικης καταγωγής Πατρίκ Σαπάτ. Σκιτσογράφος σε έντυπα όπως η International Herald Tribune, Le Temps και Neue Zűrcher Zeitung.
 

n «Το ευρωφοβικό» κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AFD) έτοιμο να μπει στη Βουλή και αφήσει εκτός τους Φιλελεύθερους του Φίλιπ Ρέσλερ. Του Γερμανού Μπούρκχαρντ Μορ για την Frankfurter Allgemeine Zeitung και το περιοδικό Cicero. 

n
Η Συμμορία των Τεσσάρων (Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρεν και Γιούνκερ), εμπνευσμένο από την ολοκαίνουργια πέμπτη έκδοση του video game Grand Theft Auto. Του Έλληνα Μάνου Συμεωνάκη, ο οποίος συνεργάζεται με αρκετά ελληνικά έντυπα και ανεβάζει τη δουλειά του και στην ιστοσελίδα Cartoon Movement.

Δεν υπάρχουν σχόλια: