"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΗΠΑ: Πράκτορες της NSA παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των ερωτικών τους συντρόφων

Tις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των ερωτικών συντρόφων τους υπέκλεπταν κάποιοι πράκτορες της υπηρεσίας, «αξιοποιώντας» το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) επί χρόνια, όπως διαπιστώθηκε σε εσωτερική έρευνα της υπηρεσίας. Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε "σκόπιμη κατάχρηση" των προγραμμάτων από τον Ιανουάριο του 2003. "


Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τις παρακολουθήσεις πολιτών των ΗΠΑ ή ξένων που είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στη χώρα, εκτός και εάν υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Επίσης απαγορεύει κατηγορηματικά παρακολουθήσεις για προσωπικούς λόγους.

Όπως αποκάλυψε με επιστολή του σε μέλος της επιτροπής Δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας ο γενικός επιθεωρητής της NSA, μια υπάλληλος της υπηρεσίας που υπηρετούσε σε άλλη χώρα το 2004 παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της, καθώς υποψιαζόταν ότι την απατούσε. Λίγο αργότερα η υπάλληλος αυτή παραιτήθηκε.

Επίσης, μια αλλοδαπή κατήγγειλε ότι ο φίλος της, που εργαζόταν στην NSA παρακολουθούσε το τηλέφωνό της. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο συγκεκριμένος υπάλληλος από το 1998 έως το 2003 είχε παρακολουθήσει τα τηλέφωνα εννέα διαφορετικών γυναικών.

Ένα άλλος πράκτορας από το 2001 έως το 2003, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα τριών γυναικών, αλλά δεν διαπιστώθηκε εάν διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: