"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Χτίζουν τζαμιά και τουρκοποιούν γη στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα φτάνει σήμερα ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι, για να βάλει τον θεμέλιο λίθο σε δύο τζαμιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» και υπό τον τίτλο «Στο έλεος του Θεού», ο κ. Αταλάι θα εγκαινιάσει επίσης και την νέα θεολογική σχολή στην κατεχόμενη Μια Μηλιά.

Μάλιστα, η εφημερίδα καλεί το λαό να αντιληφθεί τον κίνδυνο αυτών των ενεργειών εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε άλλο ρεπορτάζ, η «Αφρίκα» αποκαλύπτει πως ο «Γενικός Γραμματέας» του «Κόμματος» Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Όσγιιτ, κάλεσε τον «πρωθυπουργό» Οζκάν Γιορκαντζίογου, να δημοσιεύσει την επιστολή που έστειλε στην Άγκυρα, κάτι το οποίο εκείνος απέφυγε να πράξει.
Μια άλλη τουρκοκυπριακή εφημερίδα, η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μια περιουσία στο ‘Νότο’», αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα μέχρι σήμερα, πληρώνοντας το ποσό των 133 εκατομμυρίων στερλινών, «τουρκοποίησε» 8 εκατομμύρια 853 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στα κατεχόμενα που ανήκαν σε Ελληνοκύπριους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: