"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι Γερμανοτσολιαδες


Και τωρα τι κανουμε μετα τη Συνοδο Κορυφης των Ερωπαιων; Ηταν επωφελης για την Ελλαδα ή οχι;Και τι σημαινουν οι αποφασεις ,που δρομολογηθηκαν, για τη χωρα;

Τα πραγματικα περιστατικα και,κυριως οι αριθμοι οδηγουν σε μια απαντηση, που μπορει να ακουγεται απιστευτη,αλλα ειναι αληθινη.

Σε τιποτε δεν αλλαξε τη μοιρα της χωρας για τα επομενα πολλα χρονια.Ο ψυχρος παρατηρητης μαλιστα, θα ελεγε οτι δεν υπηρξε εδω και δυο χρονια πιο ευκολη Συνοδος για την Ελλαδα! Το μελλον της οποιας ειναι προδιαγεγραμμενο εδω και εναμισυ χρονο με ακριβη (και πανακριβα) βηματα μεχρι κεραιας.

Ο Λουκας Παπαδημος και ο υπουργος επι των Οικονομικων Ε Βενιζελος αρκεστηκαν να ακουσουν τις αποφασεις των Βορειων,με πρωταγωνιστη τη Γερμανια,με τις οποιες συναινεσαν και οι υπολοιποι Νοτιοι και οι πλειστοι των Ανατολικων. Συνολον 26 επι των 27,με τους 5 απο αυτους να ζητουν για τα ματια του κοσμου μια κοινοβουλευτικη νομιμοποιηση στη χωρα τους. Με κοινοβουλια-μαριονετες αυτο δεν ειναι εγχειρημα, που περιεχει ρισκο.

Δεν θα ασχοληθουμε σημερα με τη σταση της Βρετανιας, η οποια αρνηθηκε να συναινεσει στους σκληρους και αβλεπείς κανονες δημοσιονομικης και χρηματοπιστωτικης πειθαρχιας,που συμφωνησαν οι "26". Στη θεση του David Cameron καθε χωρα που σεβεται τον εαυτο της θα εκανε το ιδιο. Για την ακριβεια,χειροκροτω τη θεση του,σαν παραδειγμα μιας χωρας που αρνειται να υποταγει σε ενα ηλιθιο,μικρονοϊκο,κοντοφθαλμο,λαοκτόνο προγραμμα αντιπληθωριστικης εμμονης,Το οποιο θα βυθισει την Ευρωπη σε υφεση,τη Γερμανια και τους συμμαχους της σε βαθμιαια συρρικνωση των εξαγωγων και τον ευρωπαϊκο Νοτο σε κοινωνικη αναταραχη εξ αιτιας της διαρκους αφαιμαξης οχι μονο των εισοδηματων,αλλα και των περιουσιων των πολιτων.

Αυτα,ομως,αφορουν στο απωτερο μελλον. Στο αμεσο μελλον,που ακουμπα το αυριο και τα επομενα 2-3 χρονια,οι προοπτικες που ανοιγονται για την Ελλαδα ειναι ζοφερες.Κι αυτο φανηκε καθαρα απο τι ς δηλωσεις του Λουκα Παπαδημου και τις...επεξηγησεις,που αισθανθηκε να δωσει ο υπουργος επι των Οικονομικων Ε,Βενιζελος. Και οι δυο,ο καθενας με τον τροπο του,διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει λογος εφαρμογης και νεων μετρων αφαιμαξης των εισοδηματων των Ελληνω, εαν εφαρμοστει πιστα το προγραμμα,που εχει συμφωνηθει με την τροϊκα και εαν επιτευχθουν οι στοχοι.

Φυσικα,οι Ελληνες εχουν φροντισει να ακουσουν το πρωτο σκελος των δηλωσεων και να ξεχασουν εντελως το δευτερο,συνεπικουρουμενοι και απο τα δελτια των Οχτω στις τηλεορασεις,το κατ εξοχην μεσο,οπου βρισκει εφαρμογη η νοοτροπια του ευκολου και ακοπου ξεπεταγματος αυτου που πωλειται ως ειδηση. Δηλαδη,δια του τηλεμαϊντανου σχολιαστη.

Αυτο που δεν εχει ακουσει ο ελληνικος λαος ειναι οτι σταδιακα και χωρις διακοπη,το μεσο πραγματικο εισοδημα του θα συρρικνωθει απο τα 2.500 ευρω στα 1000-1200 και στις περιπτωσεις συνταξιοδοτησης και εφεδρειας (κοινως,απολυσης) στα 500-600 ευρω το μηνα. Και τα δυο μεγεθη ειναι απαιτησεις της τροϊκας για την απομειωση των αποδοχων ,ωστε να στραφει υποχρεωτικα ενα μερος του πληθυσμου σε αλλες απο τις σημερινες δραστηριοτητες,απο τον τομεα των υπηρεσιων στον τομεα της πρωτογενους παραγωγης εργοστασιακης και αγροτικης εργασιας με πολυ χαμηλα μεροκαματα και χωρις πολλες εξειδικευσεις και απαιτησεις.

Για να καταλαβει ο αναγνωστης γιατι θα γινει αυτο και γιατι η φτωχεια του ειναι αναποφευκτη,εκτος αν γινει κανενα θαυμα,πρεπει να παει στη συμφωνια των Ευρωπαιων και να διαπιστωσει,οτι για να αποπληρωνει οπως επιθυμουν οι Ευρωπαιοι και οι αλλοι δανειστες τα χρωστουμενα,θα πρεπει καθε χρονο και για 17 χρονια (!) να εχει πρωτογενες πλεονασμα 11,5 δις ευρω ο κρατικος προϋπολογισμος,τη στιγμη,που για το 2012 μετα και απο τα χαρατσια ,τις μειωσεις μισθων και συνταξεων,τις απολυσεις και τις καταργησεις αφορολογητων εκπτωσεων υπολογιζεται πρωτογενες πλενασμα 2,2%,που μοιαζει εξωπραγματικο οτι θα επιτευχθει με τετοια υφεση και διαλυμενο και ανικανο δημοσιο μηχανισμο εισπραξης εσοδων.

Απο που θα βρεθουν τα εσοδα για αυτα τα πλεονασματα;Αφηνω τη φαντασια του αναγνωστη να εικασει.Και να τρομοκρατηθει για το εισοδημα του και την περιουσια του.Γιατι απο την αναπτυξη,που ονειρευονται,οσοι ξενοι και εγχωριοι εγκεφαλοι ,δεν θα μπει ουτε σεντ. Αναπτυξη με λιτοτητα δεν γινεται.Εκτος αν εμεις πειναμε και δουλευουμε για ξενους επενδυτες,που θα εχουν παρει την περιουσια της χωρας.Ετσι,μαλιστα.

Αυτα,ομως,ειναι προαποφασισμενα για την Ελλαδα.Θα πει κανεις "και ο πρωθυπουργος θελει την καταστροφη του πληθυσμου της χωρας;"

Κατα τη γνωμη μου οχι. Πιστευει,οτι το κοστος της εξοδου προς τη δραχμη (γιατι,αυτη ειναι η μονη εναλλακτικη,εκτος απο την περιπτωση να ανατρεψουν οι ευρωσοσιαλιστες στο εγγυς μελλον την πολιτικη των ευρωδεξιων,που δεν το βλεπω) θα ειναι πολυ μεγαλυτερο για τον λαο και μακροχρονιο

Εγω,και δεν ειμαι ο μονος ουτε στην Ελλαδα,ουτε στην Ευρωπη,ουτε στην Αμερικη, πιστευω οτι κανει λαθος.

Η Συνοδος του προηγουμενου τριημερου δεν προσθεσε τιποτε στην αυριανη μοιρα της Ελλαδας - εκτος απο την απωλεια της ισοτιμιας στη ληψη των αποφασεων, δηλαδη απο απωλεια δημοκρατιας και ισοτητας μετα το 2015 - γιατι τα δυσβασταχτα μετρα εχουν ηδη δρομολογηθει εδω και τουλαχιστον 4 μηνες, που εχουν ψηφιστει απο τη Βουλη.Μονο που δεν εφαρμοζονται!

Οταν λεει ο πρωθυπουργος και ο υπουργος των Οικονομικων,οτι δεν θα εφαρμοστουν νεα μετρα "αν", σημαινει οτι ετοιμαζονται νεες περικοπες στα εισοδηματα με καθε βεβαιοτητα. Πρωτα πρωτα,γιατι ο προϋπολογισμος μετρά υφεση 2.5 % για το 2012,οταν ειναι πλεον ή βεβαιο,οτι περισσοτερες επιχειρησεις θα βαλουν λουκετο και θα απολυσουν κοσμο και περισσοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι θα χασουν τη δουλεια τους.Η υφεση σε ρεαλιστικα επιπεδα θα ειναι απο 6% φετοςπεριπου 7,5-8% σε πραγματικους αριθμους.

Επιπλεον,η ανεργια υπολογιζεται απο τη ΓΣΕΕ να αγγιξει το 25-28%,που σημαινει οτι ο ενας στους τρεις Ελληνες θα μεινει χωρις δουλεια. Οχι μ0νο χωρις δουλεια,αλλα και χωρις ανταλλακτικη αξια. Δηλαδη,χωρις ρευστοτητα.Χωρις λεφτα. 

Αυτο σημαινει,οτι λιγοτερες εμπορικες δουλειες θα γινουν μεταξυ του πληθυσμου, επομενως περισσοτερες εμπορικες επιχειρησεις ειτε θα κλεισουν ειτε θα αδυνατουν να ανταπεξελθουν στις οικονομικες τους υποχρεωσεις σε προμηθευτες και δανειστες-τραπεζες. Αυτο σημαινει,οτι λιγοτεροι επαγγελματιες και μισθωτοι θα μπορουν να ανταπεξελθουν στις φορολογικες τους "υποχρεωσεις",επομενως το Δημοσιο θα εχει λιγοτερα εσοδα απο οσα ειχε φετος.Αυτο σημαινει,οτι για να καλυφθουν οι υποχρεωσεις του κρατους προς τους δανειστες πρεπει να αυξηθει ο δανεισμος ή να αρπαγουν περισσοτερα χρηματα απο τις τσεπες των συνηθων υποζυγιων μισθωτων και συνταξιουχων,που δεν μπορουν να αποτρεψουν τα αφαιμαξη,η οποια γινεται απ ευθειας απο τη μισθοδοσια τους.

Για τους επιχειρηματιες ουτε λογος να γινεται. Ηδη το ΣΔΟΕ εστειλε εντονη διαμαρτυρια στις δικαστκες Αρχες,που εριξαν στα μαλακοτερα των μαλακων ολους τους μεγαλοοφειλετες,που πιαστηκαν τον τελευται καιρο για υπερογκα χρεη προς το δημοσιο και βρισκονται ολοι σπιτακι τους,με τις μικροτερες δυνατες ποινες,ακομα και για κακουργηματα!

Οταν ο Ζισκαρ ντ Εστεν πριν απο 5 μερες συνεστησε στην Ελλαδα να φυγει απο το ευρω και να επιστρεψει στη δραχμη, "για να μην υποχρεωσει τον λαο της σε μακροχρονια εντονη δυστυχια απομειωσης του κατα κεφαλην εισοδηματος του", επεσαν οι πληρωμενοι ή ανεπαρκεις επαγγελματικα δημοσιογραφοι να τον φανε ως ανθελληνα και μεταστραφέντα υπερ οσων δεν θελουν την Ελλαδα στην ευρωζωνη. Ο ανθρωπος,απλως λυποταν να δει αυτο που θα ζησει ο μεσος Ελληνας τα επομενα χρονια και που ο πληθυσμος της Ελλαδας αρνειται να το πιστεψει.

Οχι μονο δεν το πιστευει ο λαος,αλλα και κανεις απο τους κυβερνητες του δεν του λεει,οτι απο το 2012 και μετα,για τουλαχιστο 4-5 χρονια οι αποδοχες θα μειωθουν κατα τουλαχιστον 100-150%,οι αξιες της περιουσιας μας θα πεσουν τουλαχιστον κατα 100%,το εμποριο θα μειωθει κατα τουλαχιστον 200%,τουλαχιστον τα μισα μαγαζια θα κλεισουν,τα εργασιακα δικαιωματα θα ειναι παρελθον,η βια της καταστολης και της προληψης κατα των εργαζομενων και διαμαρτυρομενων θα ειναι πρωτοφανης και η εγκληματικοτητα ακομα μεγαλυτερη,τα κτηρια,οι δρομοι,οι υποδομες θα καταρρεουν απο την αδυναμια συντηρησης,οι υπηρεσιες του κρατους θα ειναι ανυπαρκτες και καμιά δουλεια των πολιτων δεν θα προωθειται παρα μονο με λαδωμα,αφου ο κρατικος μηχανισμος θα ειναι διαλυμενος απο τις οριζοντιες αναξιοκρατικες απολυσεις.(Ειναι ηδη ανεπαρκης , συμφωνα με την προσφατη εκθεση-καταπελτη του ΟΟΣΑ).Η Ελλαδα θα εχει συντομα την εικονα της μετατσαουσεσκου Ρουμανιας.

Αυτη ειναι η προδιαγεγραμμενη πορεια που εχει χαραχτει για τη χωρα απο αυτους,που εμμενουν,οτι μονη λυση για να αποκτηθει πρωτογεννες πλεονασμα ειναι η αυξηση της ανταγωνιστικοτητας,επομενως η μειωση των αμοιβων! Ειπαμε,η βλακεια ειναι ανικητη και δεν καταλαβαινει,οτι τιποτε δεν μπορει να λειτουργησει οταν οι φαεινοι εγκεφαλοι της Γερμανοκομισιον σκαρφιζονται προϋπολογισμο με υφεση 2,5% για το 2012 τη στιγμη που η υφεση θα ξεπερασει το 7,5%!Τιποτε δεν μπορει να λειτουργησει οταν προϋπολογιζεται ανεργια στο 17,ενω η πραγματικη ανεργια θα πλησιασει το 26-28%,συμφωνα μη τον κ Ρομπολη της ΓΣΕΕ,που ειναι σοβαρος αναλυτης!

Και τιποτε δεν μπορει να λειτουργησει οταν καλουνται να κυβερνησουν τα ιδια λαμογια της πολιτικης,που εξεθραψαν τη διαφθορα του ελληνικου δημοσιου και που εδω και εναμισυ χρονο δεν τολμανε να το αγγιξουν,εχοντας στειλει στην ανεργια 800.000 ιδιωτικους υπαλληλους και μικροεπιχειρηματιες,χωρις να τους καει καρφακι (δεν ειναι αλλωστε πραιτωριανοι τους αυτοι,να υποκεινται στους εκβιασμους,τις υποσχεσεις και τις ψηφοθηρικες παροχες του δημοσιοϋπαλληλισμου μιας οθωμανοκρατουμενης χωρας).Αποκορυφωμα της λαμογιας ειναι η απατη με την εφεδρεια,που εστειλαν σχεδον ολο τον κοσμο σε προωρη συνταξιοδοτηση,τιναζοντας τα ασφαλιστικα ταμεια, για να παραμυθιασουν τους κουτοφραγκους,οτι ξεφορτωνονται υπαλληλους! Τοσο ηλιθιοι και ανευθυνοι,που δεν νοιαζονται αν οι τροϊκανοι απαιτησουν αθροες πραγματικες απολυσεις και μαλιστα με σκληροτερα κριτηρια.

Και πουθενα στον οριζοντα δεν φαινεται ενας ηγετης,που να εχει τα guts να βγαλει τη χωρα απο αυτη την καταστροφικη πορεια.Γιατι η χωρα δεν απειλειται μονο απο τους ξενους τραπεζιτες και τους υπαλληλους τους. Απειλειται πρωτιστως απο τους ντοπιους προαγωγους της πολιτικους ,κυριως υπουργυυς,και το σαπιο συστημα ,που εξεθρεψαν.Και οι οποιοι υπουργοι,ειναι οι συνομιλητες των ξενων για να δωθει λυση!!Καημενη Ελλαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: