"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Επιβατικά οι... νεκροφόρες !

«Παρέλαση» με... νεκροφόρες έκαναν προχθες στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών της ανατολικής Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του χαρακτηρισμού των οχημάτων τους από φορτηγά σε επιβατικά.  

Το πρωτοφανές θέαμα της μακάβριας πομπής των νεκροφόρων στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου αλλά και της παράταξής τους στην πλατεία Ελευθερίας προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις στους ανυποψίαστους διερχόμενους.

Από έκπληξη και περιέργεια μέχρι αποστροφή. Τουλάχιστον 20 ήταν οι νεκροφόρες που συμμετείχαν σ' αυτή τη διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας.

Τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετής Ανατολικής Κρήτης, κατά τη  διαδήλωσή τους, παρέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, προκειμένου να το προωθήσει στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών θέτουν το ερώτημα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο: «Με βάση ποιο κριτήριο χαρακτηρίστηκαν ως επιβατικά οχήματα οι νεκροφόρες» και ερωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει τον προηγούμενο χαρακτηρισμό.

Η αλλαγή αυτή, όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες των νεκροφόρων, έχει ως συνέπεια την εκτίναξη των τελών κυκλοφορίας αλλά και την αύξηση της ασφάλειας των οχημάτων τους και εκφράζουν αδυναμία καταβολής τους κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: