"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Συγνώμη από ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ? - Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

Η Γερμανία ηττήθηκε από την Αγγλία με 0-2. Κατόπιν αυτού, η Γερμανία μπορεί να υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε, αφού θεωρητικά θα μπορούσε να είχε χάσει με πεντάρα. Αλλά με μόνο δύο γκολ εις βάρος της είναι δικαίωση! Διαφωνεί κανείς;  

 

Σίγουρα όχι ο Νίκος Παππάς, που συμμερίζεται αυτού του είδους τη λογική. Διότι αυτός παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (ως προς το στήσιμο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες), αισθάνεται όμως δικαιωμένος, επειδή δεν παραπέμπεται για δωροληψία.


Προσπαθώ να φαντασθώ τι θα έπρεπε να λέει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος, έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας, χθες αθωώθηκε από τις κατηγορίες που του είχε φορτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. (Σκεφθείτε ότι, αν ο Παπασταύρου είναι σήμερα 55 χρονών, έχει περάσει το 10% της ζωής του με το βάρος της άδικης κατηγορίας και την ταλαιπωρία των δικαστικών διαδικασιών). Αν η παραπομπή για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση συνιστά δικαίωση για έναν πολιτικό, τότε η οριστική και αμετάκλητη αθώωση του Παπασταύρου του επιτρέπει να υποβάλει τα χαρτιά του στην Ιερά Σύνοδο για την αγιοποίησή του.  

Εκείνος όμως το μόνο που περιμένει είναι μια συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα – την οποία άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί δημοσίως σε περίπτωση αθώωσης.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συγγνώμη, ούτε καν περιφραστική, εκ μέρους του Τσίπρα. Και ο λόγος για τον οποίον δεν θα υπάρξει είναι ο ίδιος για τον οποίον ο Ν. Παππάς αισθάνεται δικαιωμένος. Είναι και οι δυο τους τελείως ξεδιάντροποι. Δεν έχουν καμία αίσθηση της ντροπής για τα λάθη και τη συμπεριφορά τους, κάτι που έχουν αποδείξει σε πλείστες όσες περιπτώσεις την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα τους

Με τη στάση του ο Ν. Παππάς μας υπενθυμίζει το ποιόν τους και, κατά τούτο, είναι χρήσιμη.  

Βλέπουμε έναν πρώην υπουργό να  πανηγυρίζει επειδή παραπέμπεται για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα. Η ατίμωση που συνεπάγεται η παραπομπή ούτε που τον αγγίζει. Τι περισσότερο χρειάζεται για να καταλάβεις με τι είδους ανθρώπους έχεις να κάνεις;

Η συγγνώμη προϋποθέτει τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση για τους άλλους, καθώς επίσης την αποδοχή ενός κοινού κώδικα ηθικής που σε συνδέει με τους γύρω σου.  

Πού να τα βρουν; 

Αυτοί διαθέτουν...

 

 την κατ’ ευφημισμόν «ηθική ανωτερότητα», που πάει πακέτο με την ιδεολογία τους και τους επιτρέπει να παίζουν με τις ζωές των άλλων, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Πάντως, η ΝΔ κακώς εγκαλεί τον Ν. Παππά για το αίσθημα της δικαίωσης που τον κατέκλυσε μετά τη δημοσίευση του πορίσματος. Η δικαίωσή του σημαίνει ότι, εν μέρει τουλάχιστον, συμφωνεί με τους κατηγόρους του…




Δεν υπάρχουν σχόλια: