"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: 10 νέες, ακόμα πιο αστείες, υποσχέσεις του Αλέκση

 


Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την ΕΒΕ και την κατάργησή της όταν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Πολλές φορές έγραψα και είπα πως ο Αλέκσης είναι ικανός για όλα, αλλά φαίνεται πως ακόμα κι εγώ δεν το πίστευα εντελώς. 

Φαίνεται πως πίστευα πως υπάρχει κάποιο όριο στον λαϊκισμό του ηγέτη της ελληνικής αριστεράς. Γι’ αυτό, αφού είδα αυτό το τουίτ, για λίγα δευτερόλεπτα νόμιζα πως πρόκειται για κάποιο parody account που προσπαθεί να κοροϊδέψει την ευκολία με την οποία ο Αλέκσης λαϊκίζει και υπόσχεται οτιδήποτε σε οποιονδήποτε.


Λίγα δευτερόλεπτα μετά συνειδητοποιούσα και ότι το τουίτ ήταν αληθινό και ότι τα μόνα όρια που έχει ο Αλέκσης στις υποσχέσεις του είναι αυτά που του βάζει η φαντασία του. Πράγμα που σημαίνει πως η υπόσχεση για αποκατάσταση «όσων κόπηκαν αδίκως» (ωραία γενική διατύπωση που ταιριάζει γάντι σε μια χώρα στην οποία σχεδόν όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους) είναι η αρχή και πως σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες. 

Γι’ αυτό λοιπόν πήρα το θάρρος να δώσω μερικές ιδέες στον πρώην πρωθυπουργό γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο ίδιος σίγουρα θα έχει εξωφρενικότερες. Και μπράβο του.

 








 
 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: