"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Μέχρι του… χρόνου ισχύει η «προσφορά» εθνικού μας κατσαπλιά ΑλέΚση για αναδρομική εισαγωγή στα ΑΕΙ

 

 

 Μέχρι του χρόνου ισχύει τελικά η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα για αναδρομική εισαγωγή στα ΑΕΙ, εν τούτοις η εκ νέου αναφορά του δείχνει πως παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων καθώς και τον σάλο στα σόσιαλ μίντια εμμένει στην πρακτική των υποσχέσεων προς όλους. Από τη Λέσβο όπου βρίσκεται επιτέθηκε και πάλι στην κυβέρνηση μιλώντας για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβου όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο μιας ακόμη περιοδείας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως κυβέρνηση «στερεί τη δυνατότητας σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ το αξίζουν» επικρίνοντας ουσιαστικά την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Ελάχιστης βάσης που αποτρέπει ουσιαστικά την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια υποψηφίων που γράφουν βαθμούς 2 ή 3.

«Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και των κόπο των νοικοκυριών» ανέφερε προκειμένου να θέσει θέμα και για το γεγονός πως υπάρχουν υποψήφιοι που δεν πέρασαν όχι στη σχολή προτίμησης αλλά στη σχολή που βρίσκεται στον τόπο προτίμησής τους.

«Θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία – τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν», είπε χαρακτηριστικά

Δεν παρέλειψε πάντως να καταγγείλει την κυβέρνηση και για τη διαχείριση στην κρίση της πανδημίας επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που εξαπολύει κατ επανάληψη δημιουργώντας αρνητική εικόνα και χαϊδεύοντας τα αυτιά των μη εμβολιασμένων, όπως πράττει κατ επανάληψη το τελευταίο διάστημα αν και το αρνείται έχοντας όμως αποφύγει ακόμη και να επιπλήξει τον στενό του συνεργάτη Παύλο Πολάκη για τη στάση του.

Επίσης, μίλησε και για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων θέτοντας όπως υποστήριξε «σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στον διάλογο που είχε προ ημερών με υποψηφίους ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε οριοθετήσει χρονικά τη διάρκεια της προσφοράς για εισαγωγή στα ΑΕΙ με τους φετινούς βαθμούς μιλώντας γενικά για το «επόμενο διάστημα».

Είχε σημειώσει πως...

 

 μπορεί να δεσμευτεί για την αλλαγή του νόμου για την ελάχιστη βάση εισαγωγής «αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ».

 

LIBERAL.GR

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: