"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: 7 evil clowns (Oι 7 κλόουνς του διαβόλου...)

 


Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

[Το κείμενο έχει γραφτεί με βάση πληροφορίες από το GOV.UK]

Οι ηγέτες – γελωτοποιοί της G7 δηλώνουν ότι θα δεσμευτούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους πόρους τους για την αποτροπή της επανάληψης μιας παγκόσμιας πανδημίας.

 

Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν να αγνοούν κάτι βασικό : ότι, όπως όλα δείχνουν, η παρούσα πανδημία δεν προέκυψε από τη φύση, αλλά από εργαστήριο. Και ότι, επομένως, ένας απλός και συνετός τρόπος αντίδρασης θα ήταν η κατάργηση των πειραμάτων gain-of-function σε ολόκληρο τον “πολιτισμένο κόσμο”. Εννοείται ότι για τα τελευταία δεν θα ακουστεί / γραφτεί λέξη.

Στην προεξοφλούμενη ως ιστορική Διακήρυξη του Κόλπου του Carbis, οι “κορυφαίες δημοκρατίες του κόσμου” θα δεσμευτούν για την αποτροπή επανάληψης της ανθρώπινης και οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Εδώ υπεισέρχεται άλλη απορία : θα δεσμευτούν δηλ. να κάνουν τι; να μην ξανακλειδώσουν τις κοινωνίες με λοκντάουν, όπως αυτά που υπόσχονται να επαναλάβουν το Φθινόπωρο;

Οι ηγέτες αναμένεται να αναγνωρίσουν την ανάγκη αντιμετώπισης της …ρίζας της πανδημίας σε “πραγματικά” παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Sir Patrick Vallance και η Melinda French Gates [ουπς!] θα ενημερώσουν τους ηγέτες σχετικά με τη δραστηριότητα της …Σύμπραξης Ετοιμότητας για την Πανδημία [=ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων από τομείς της βιομηχανίας, κυβερνητικών στελεχών και μελών επιστημονικών ιδρυμάτων].

Πρόκειται για την «Αποστολή 100 Ημερών για την Αντιμετώπιση Μελλοντικών Απειλών Πανδημίας» [άκου να δεις φίλε μου], η οποία περιέχει εφαρμόσιμες συστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα σε τυχόν μελλοντικές εξάρσεις. 

Για όσους απορούν προς τι 100 και όχι 150 η 50, ακολουθεί η εξήγηση: οι πρώτες 100 ημέρες μετά τον εντοπισμό μιας επιδημικής απειλής είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της.

Ενσωματώνοντας τις συστάσεις της Επιτροπής Ετοιμότητας, η ανακοίνωση του Κόλπου Carbis θα καθορίσει το σύνολο των μέτρων που θα λάβουν οι χώρες της G7 ώστε να αποτρέψουν μια μελλοντική πανδημία. Ως προς το τελευταίο, ας επιχειρήσουμε ακόμα μία [μάταια] επισήμανση : ο μόνος τρόπος να είναι κανείς έτοιμος για την αποτροπή μιας πανδημίας είναι να ξέρει τα χαρακτηριστικά της. Κι ο μόνος τρόπος να ξέρει τα χαρακτηριστικά της είναι να τα έχει διαμορφώσει.

Αντικειμενικός σκοπός πίσω από τα μέτρα της Επιτροπής Ετοιμότητας είναι η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη και την αδειοδότηση εμβολίων, θεραπειών και διαγνωστικών για οποιαδήποτε μελλοντική ασθένεια σε λιγότερο από 100 ημέρες [!!!] η δέσμευση για την ενίσχυση των παγκόσμιων δικτύων επιτήρησης και αποκρυπτογράφησης γονιδιώματος, και για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Προ μηνός ο Boris Johnson είχε ανακοινώσει την κατάστρωση σχεδίου για ένα παγκόσμιο “ραντάρ πανδημίας” [ξανάκου να δεις φίλε μου], για τον εντοπισμό δηλ. αναδυόμενων παραλλαγών covid-19 και την παρακολούθηση νέων ασθενειών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα λέει : ‘Το 75% των νέων ανθρώπινων ασθενειών προέρχονται από τα ζώα, και οι ασθένειες αυτές …αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Για τον έλεγχο λοιπόν των νέων ασθενειών που μεταδίδονται από ζώα στον άνθρωπο θα δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Παρασκευής εμβολίων για ζώα στο Ινστιτούτο Pirbright στο Surrey. Σκοπός μας είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της ανάπτυξης νέων εμβολίων για ζώα. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα παράσχει 14,5 εκατομμύρια λίρες για την ίδρυση του κέντρου στο Ινστιτούτο Pirbright”.

Προσωπικά δεν απέχω από το να υποχωρήσω σε εποχές εφηβικής αθωότητας, εναποθέτοντας τις ελπίδες μου στους εξωγήινους.
 

Να είναι άραγε...

 

 λιγότερο ανθρώπινοι απ’ αυτούς εδώ; 

Δύσκολο μου φαίνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: