"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝουΔοΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Αριστερά του Κουφοντίνα - Θέλει ο Στάλιν να κρυφτεί κι ο πιστολέρο δεν τον αφήνει. Γι’ αυτό στοιχίζονται πίσω από τον «φαρμακοχέρη»

Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 

Στην κλειδαμπαρωμένη Ελλάδα, όπου ο Χαρδαλιάς στέλνει περιπολικά για μερικά άτομα που «συνωστίζονται παράνομα» σε ιερούς ναούς και οι εκατομμυριούχοι δημοσιογράφοι αφρίζουν εναντίον παπάδων που κοινωνούν πιστούς, οι «ειδικοί», οι κυβερνώντες και οι «υπεύθυνοι» κάνουν τα στραβά μάτια για τους χιλιάδες ιδεολογικούς απογόνους των ηττημένων του Γράμμου και των χασάπηδων των Δεκεμβριανών που συγκεντρώνονται και… παρελαύνουν στα κέντρα των πόλεων. Και όσο τα ιδεολογικά αδελφάκια και ξαδελφάκια της 17Ν, της ΟΠΛΑ και των μαυροσκούφηδων του Βελουχιώτη βλέπουν το κράτος να κυνηγά τους νομοταγείς και να δαιμονοποιεί τους πιστούς χριστιανούς, άλλο τόσο ξεσαλώνουν και κλιμακώνουν τις απαιτήσεις τους.

Η ιδεολογικά ανύπαρκτη, φοβική και αξιοθρήνητη ηγεσία της αποκαλούμενης «Κεντροδεξιάς» (η οποία στην πραγματικότητα είναι «μακέτο», δηλαδή μια σημιτικού τύπου νεοταξική σοσιαλδημοκρατία της συμφοράς) έχει καταντήσει την Ελλάδα «Ντίσνεϊλαντ» του αριστερισμού. Η δημόσια σφαίρα κυριαρχείται από άτομα που, αντί να πάνε σε εξειδικευμένους ψυχιάτρους για να λάβουν τη βοήθεια που κατεπειγόντως χρειάζονται, πάνε στο ταμείο για να πάρουν τον μισθό της κρατικής θεσάρας τους.

Η Ν.Δ. επί δεκαετίες έχει την αυταπάτη ότι, αν αποφύγει μια μάχη -εκείνη των ιδεών-, θα επικρατήσει και θα συνεχίσει να επικρατεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, έχει πειστεί ότι, αν προβαίνει σε λεκτικά αλλά και ουσιαστικά καλοπιάσματα των ηττημένων του ’49 και τους προσφέρει γενναία «αντίδωρα» για τη «νομιμοφροσύνη» τους, εκείνοι θα εξευμενιστούν, θα ησυχάσουν και θα αφήσουν τους «τεχνοκράτες» να κάνουν τις δουλίτσες τους ανενόχλητοι. 

Αμ, δε! Αναγνωρίζοντας «αγώνες και θυσίες» της Αριστεράς, η Ν.Δ. έσπρωξε το πολιτικό φάσμα τέρμα αριστερά, μέχρι τις γιάφκες της Πάτμου και της Δαμάρεως, και σύσσωμος ο χώρος των νοσταλγών του Χότζα και του Τσαουσέσκου στοιχίζεται πλέον απροκάλυπτα πίσω από τον εκφραστή του υποσυνείδητού του: τον Δημήτρη Κουφοντίνα.  

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι τους αναρχικούς και τα κομματίδια της Αριστεράς, όλοι επιθυμούν την ικανοποίηση των αιτημάτων του «Λουκά» της 17Ν. 

Και, εδώ που τα λέμε...

 

 δικαίως τους εμπνέει και τους κινητοποιεί.

 Έτσι ήταν πάντα αυτός ο χώρος.  

Ποια η διαφορά του εκτελεστή της 17Ν από τους μακελάρηδες της ΟΠΛΑ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: