"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΡΙΣΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Απλά μαθήματα λογικής και Δημοκρατίας για αριστερούς ξεφτιλαράδες

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 

- Ο Μασούτης έχει δικαίωμα να βάζει όποια μουσική θέλει στα μαγαζιά του. Και Εθνικό Ύμνο και Γωγώ Τσαμπά.


- Ο συριζαίος έχει όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι άνθρωποι, δηλαδή να διαλέγει τα μαγαζιά από τα οποία ψωνίζει με όποιο κριτήριο θέλει και να μην πηγαίνει όπου η μουσική δεν του αρέσει.


 

- Οι πελάτες του Μασούτη έχουν κάθε δικαίωμα όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο να φερθούν με τον τρόπο που νομίζουν. Να σταθούν προσοχή ή να συνεχίζουν να ψωνίζουν μπρόκολα.


- Οι εργαζόμενοι του Μασούτη όταν κάποιος τους ζητάει να τον εξυπηρετήσουν την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αν σταθούν προσοχή, και τρίψουν την παρμεζάνα 2 λεπτά μετά, με τον συριζαίο πελάτη να διαμαρτύρεται, λογαριασμό δίνουν μόνο στο αφεντικό. Αν δεν του αρέσει του συριζαίου ας μην ξαναψωνίσει.

 
- Η Αυγή έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει αρνητικά την πρωτοβουλία του Μασούτη, ώστε να καταλάβουμε σε τι πραγματικά πιστεύουν οι αριστεροί και με τι ενοχλούνται.
 

- Εγώ κι ο Φαήλος έχουμε κάθε δικαίωμα να προτάσσουμε στο πρόγραμμα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ το ξερίζωμα της αντεθνικής, κομμουνιστικής γάγγραινας από το Δημόσιο, την Παιδεία, και την πολιτική ζωή.

 
- Κι εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να...

 

 μας ψηφίσεις ή να μην μας ψηφίσεις και να προτιμήσεις όσους τιμούν τους αγώνες της αριστεράς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: