"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΕΣ: Tιμωρία !

 Τα παιδιά γενικώς είναι τρομερά πλάσματα, ικανά υπό προϋποθέσεις για απίστευτες σκληρότητες. Παρ’ όλ’ αυτά, η τιμωρία που επεβλήθη σε ένα ολόκληρο σχολείο είναι υπέρμετρα αυστηρή έως απάνθρωπη.  

Οπωσδήποτε κάτι θα έκαναν τα παιδιά του Κολλεγίου Αθηνών, αλλά πόσο φοβερό μπορεί να ήταν το παράπτωμά τους, ώστε να τους επιβληθεί η ποινή να παρακολουθήσουν από τους υπολογιστές τους ομιλία του Προκοπίου (Πάκη) Παυλοπούλου για το νόημα της 25ης Μαρτίου;

Και έστω ότι η τιμωρία αυτή τους άξιζε. Γιατί όμως να εκτίθενται σε σαχλαμάρες, όπως ο κωμικός ισχυρισμός του τέως ότι «η εθνεγερσία του 1821 σήμανε τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου Εθνους-Κράτους στην Ευρώπη»; (Η Γαλλία και η Αγγλία, προφανώς, δεν είχαν διαμορφώσει ούτε εθνική ταυτότητα ούτε κράτος πριν από το 1821, σύμφωνα με τον τέως…) 

Πιο κοντά στην πραγματικότητα, νομίζω, θα ήταν η άποψη ότι...

 

 είμαστε το πρώτο έθνος που δεν απέκτησε κράτος, αφού ακόμη προσπαθούμε να το φτιάξουμε…



Δεν υπάρχουν σχόλια: