"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΛΗΤΑΡΟ-ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Επανίδρυση των ΑΕΙ



Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Tα πανεπιστήμια ήταν και είναι σε πολλές περιπτώσεις θερμοκήπια αριστερόστροφου φασισμού, άντρα ανομίας, βανδαλισμών, ορμητήρια για εγκληματικές οργανώσεις κατά της Αστυνομίας και του κράτους, της νομιμότητας στο σύνολό της.

Η βία έχει πιάσει τόσο βαθιές ρίζες στους ακαδημαϊκούς χώρους, που χρειάζεται τσεκούρι από τη ρίζα, ώστε να μην ξαναφυτρώσει το ρυπαρό και δυσώδες δέντρο του μαρασμού.  

Η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο για ορισμένες αλλαγές, οι περισσότερες αυτονόητες, που πάντως μεταξύ άλλων, επιτέλους και το φωνάζουμε χρόνια, προβλέπει ελεγχόμενη είσοδο και ίδρυση και εγκατάσταση στα πανεπιστήμια Αστυνομίας, έστω και με εκπτώσεις.

Διαβάζω, θα είναι 1.000 Ειδικοί Φρουροί, χωρίς πυροβόλα όπλα και με διαφορετικές στολές. Προφανώς επικοινωνιακοί οι λόγοι, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, πρέπει να είναι κανονικότατη Αστυνομία. Σε μια νορμάλ χώρα πάντως οι διδάσκοντες θα ήταν αυτοί οι οποίοι θα απαιτούσαν εδώ και χρόνια την αυστηρή αστυνόμευση όλων των πανεπιστημιακών χώρων, την πρόβλεψη αυστηρών πειθαρχικών ποινών και την οριστική διαγραφή από τις σχολές των φοιτητών με κακοποιό δράση σε βάρος προσώπων και περιουσιών. Όλα αυτά τα χρόνια που γίνονται τα διάφορα ρεζιλίκια ούτε ένας από αυτούς τους κοπρίτες που έχτισαν πρυτάνεις, έδειραν καθηγητές, συναδέλφους τους, κατέστρεψαν περιουσίες δεν τιμωρήθηκε. Συνέχισαν κανονικότατα να έχουν φοιτητική ιδιότητα, μερικοί πήραν και πτυχίο και σήμερα εργοδοτούνται από εσάς τα κορόιδα που πληρώσατε τις ζημιές που έκαναν.

Αυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού

Στην Τανζανία, στις μπανανίες της Κεντρικής Αμερικής, στο πιο ξεχαρβαλωμένο κράτος της Αφρικής, της Ασίας, σέβονται όλοι τους πανεπιστημιακούς χώρους και εάν τα κάνεις αυτά που κάνουν εδώ τα καλόπαιδα της ελληνόφωνης Αριστεράς θα πας φυλακή και θα αποβληθείς ισοβίως από όλα τα πανεπιστήμια. Υπάρχουν χώρες όπου οι άνθρωποι ζουν με 20 δολάρια τον μήνα, πεινούν, δεν έχουν νερό, στερούνται βασικής περίθαλψης, είναι σε όλα πίσω από τον ήλιο, αλλά στα πανεπιστήμιά τους ντρέπεσαι να μπεις και δεν μοιάζουν με χωματερές πραγματικών και ιδεολογικών σκουπιδιών, όπου λυσσασμένα κομματόσκυλα και ιδεοληπτικοί περιθωριακοί διαλύουν συνεδριάσεις οργάνων με ρόπαλα, δέρνουν όποιον διαφωνεί με το νταβατζιλίκι τους.

Στις αξιοπρεπώς λειτουργούσες χώρες τα πανεπιστήμια συνεργάζονται στην έρευνα και την ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών με ιδιωτικές εταιρίες και τα ταλαντούχα παιδιά έχουν πρόταση για δουλειά ήδη πριν τελειώσουν. Στη χώρα των κομματόσκυλων και των μαυροκόκκινων μπράβων εάν Πολυτεχνείο, πανεπιστήμιο αναλάβει πρόγραμμα που σχετίζεται με την Αμυνα, θα αναλάβουν οι κουκουλοφόροι κακοποιοί της Αριστεράς να διαλύσουν με ρόπαλα την ανίερη σχέση με την παραγωγή και την υπεράσπιση του Έθνους, το οποίο μισούν.  

Ενώ λοιπόν θα περίμενες οι διδάσκοντες να απαιτούν την εδώ και τώρα λήξη της ανομίας, υπογράφουν ξύλινα κείμενα για να την υπερασπιστούν. 

Το κάνουν διότι είναι συνυπεύθυνοι, συνένοχοι.

Ένα τριαράκι θα το πάρεις και θα μπεις σε ΤΕΙ στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας, στη Σχολή Εφηρμοσμένης Κοινωνιολογικής Τσιγκολελέτας, που ιδρύθηκε για να διοριστούν μερικά ανακυκλωμένα κομμούνια και ταυτοχρόνως να δουλέψουν σουβλατζίδικα, καφετέριες, μπαράκια και να νοικιάζουν ό,τι περίσσεψε από την αντιπαροχή οι ντόπιοι, ως ρουσφέτι του Χ υπουργού της πασοκάρας, που αυτή άπλωσε πλέρια και φαρδιά τη δημόσια «δωρεάν» Παιδεία σε κάθε πόλη και χωριό και τα διατήρησε η Ν.Δ. Ολα αυτά απλά πρέπει να κλείσουν, να μπει κανονική βάση του 10 και όχι οι αλχημείες που διαβάζω, όπου θα μπαίνει λέει ένας μέσος όρος από την επίδοση των υποψηφίων κάθε σχολής και σε αυτόν θα μπαίνει η βάση.

Αυτοί λοιπόν που ορκίστηκαν στο Σύνταγμα και στους Νόμους, που τους πληρώνει ο λαός, το γνωστό υποζύγιο που πληρώνει και τις ζημιές των τσογλαναραίων, που μετά την κομματική αρωγή παίρνουν πτυχίο αντί σε 4 σε 12 χρόνια και μπορεί να γίνουν και βολευταί και υπουργοί, φτιάξανε και ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα και κυκλοφορούν κείμενα κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Είπαμε, την Αστυνομία στις δημοκρατίες τη φοβούνται μόνον οι κακοποιοί και οι συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί τους. Επικαλούνται δε άλλη μία ψωραλέα και στέρφα αγελάδα που γάλα δεν κατεβάζει, το κρέας της δεν τρώγεται και μόνο κοπρίζει αμάθεια και κόκκινο ολοκληρωτισμό, δίδυμο αδερφάκι του «πανεπιστημιακού ασύλου», το αυτοδιοίκητο.

Το αυτοδιοίκητο όμως έχει να κάνει με το ακαδημαϊκό έργο, την ακαδημαϊκή και πνευματική ελευθερία και δράση, όχι με το καθήκον του κράτους να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες και να προστατεύει την περιουσία του λαού, όχι με το να πληρώνουμε εμείς φόρους για να υπάρχουν αυτόνομες χαβούζες κόκκινου φασισμού, πνευματικής αγκύλωσης, βανδαλισμών και ωμής βίας, για να πουλάνε και να φουμάρουν χασίσι τα καλά παιδιά, να μένουν τζάμπα αλλοδαποί, ανάρχια και «φοιτητές» 40 χρονών σε φοιτητικές εστίες, με τζάμπα στέγη, φως, νερό. Αυτοί που αντιστρατεύονται την εγκατάσταση του νόμου και της τάξης στα πανεπιστήμια είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημόσιας Παιδείας, αφού την απαξιώνουν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Πρέπει λοιπόν να πάμε ένα βήμα παραπέρα

Τα πανεπιστήμια να κλείσουν για έξι μήνες. Να εγκατασταθεί μόνιμα η Αστυνομία, να καθαριστούν, να βαφτούν, να μπουν μηχανισμοί ελέγχου της εισόδου, να τεθεί σε υποχρεωτική άδεια και να επαναξιολογηθεί όλο το διδακτικό προσωπικό, να επανέλθουν μόνον όσοι δεν λειτούργησαν ως επίορκοι και οι υπόλοιποι να απολυθούν οριστικά.  

Μαζί με την απαγόρευση του κομματικού συνδικαλισμού και τη σύνδεση της έρευνας με τον ιδιωτικό τομέα και την Αμυνα της χώρας θα αποτελέσουν αιτίες απογείωσης της ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης αλλά και της οικονομίας.

Και το ίδιο πρέπει να γίνει και στις δύο άλλες βαθμίδες με απόλυση των επίορκων μηδενιστών, που διεκδικούν και αυτοί το ανύπαρκτο «δικαίωμα» να πληρώνονται από τον Ελληνα φορολογούμενο για να κάνουν τα παιδιά του γενίτσαρους

Αυτό φυσικά προϋποθέτει...

 

 πολιτική εξουσία που δεν θέλει γενίτσαρους, δεν στελεχώνεται από ηλίθιους ισορροπιστές και δεν διανέμει βιβλία για γενίτσαρους και μηδενιστικά ανδράποδα.  

Ουτοπία; 

Όχι, εφικτό, σε αντίθεση με τον σοσιαλιστικό παράδεισο και την αταξική κοινωνία.  

Πολιτική με σύμμαχο την κοινή λογική: πληρώνω για ελληνική παιδεία και όχι για μήτρα καταστροφής, αναρχικών και αριστερών ιδεοληπτικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: