"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αριστερή κατάθλιψη

 

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Μεγάλη είναι η απογοήτευση που νιώθουν οι συριζαίοι, διότι παρά πάσα προσδοκία (δική τους) δεν πεθαίνουμε σαν τα κοτόπουλα στους δρόμους. Είναι εμφανές, σε όποιον τους μελετάει στα social media, ότι νιώθουν βαριά απογοήτευση, στα όρια της μελαγχολίας και της κατάθλιψης, διότι δυστυχώς, η διαχείριση της πανδημίας που τον περασμένο μήνα έδειχνε να ξεφεύγει επικίνδυνα, τώρα επανέρχεται σε «κανονικούς» ρυθμούς.  

Τους βλέπεις ότι ζορίζονται. Και προσπαθούν να εξαγάγουν από τη... μύγα, ξίγκι, που έλεγαν παλιά οι μητέρες μας, προκειμένου να τονίσουν το μέγεθος της υπερβολής.

Και να πεις ότι είναι μόνο ο κάθε πικραμένος hater του Διαδικτύου (στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της ευάνδρου Ηπείρου, ονομάζονται διασταλτικά «μισητές», «χολερικοί» ή κάτι ανάλογο), που ζορίζεται τόσο πολύ; 

Είναι και τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης. Παράδειγμα χθες, διαβάζω κείμενα του είδους ότι η Ελλάδα είναι στον πάτο από πλευράς εμβολιασμών, ότι μας έχει φτύσει ολόκληρη η Ευρώπη, και όλο αυτό με αφορμή κείμενο της γερμανικής «Tageszeitung» (ΤΑΖ), η οποία διεκτραγωδεί την κατάσταση με τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, και δημοσιοποιεί έναν κατάλογο, των 20 πρώτων χωρών, από τον οποίο απουσιάζει η Ελλάδα. Τρομερό. Το λέει μια γερμανική εφημερίδα, άρα έτσι είναι - μας εξαπάτησε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Αλλά μελετώντας κανείς αυτόν τον πίνακα, αντιλαμβάνεται ότι δίπλα στο βδέλυγμα της Ευρώπης που είναι η Ελλάδα, μπορεί κανείς να βρει την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και άλλους!

Η «Tageszeitung» σπεύδει να διευκρινίσει ότι «στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία οι εμβολιασμοί μόλις ξεκίνησαν με αργούς ρυθμούς, που πολύ απέχουν από τους στόχους των Βρυξελλών. Υπάρχει μάλιστα κίνδυνος για νέες καθυστερήσεις. Με αργούς ρυθμούς γίνεται η παράδοση του εμβολίου των Biontech και Pfizer, που η Κομισιόν προτιμά κατόπιν γερμανικών πιέσεων. Οι προμήθειες προς την Ιταλία έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Υπό αυτές τις συνθήκες το να εξαγγέλλει κανείς νέα, φιλόδοξα σχέδια εμβολιασμού φτάνει στα όρια της εξαπάτησης». Πλην όμως ούτε αυτό λέει τίποτε στους συριζαίους - μιλάμε για τύφλωση, ως αποτέλεσμα της κατάθλιψης. 

Ομως για να δούμε τι έλεγαν χθες το μεσημέρι τα στοιχεία από την πλατφόρμα www.howmanivaccinated.com που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο πόσοι εμβολιάζονται παγκοσμίως. Η Ελλάδα λοιπόν είναι στην 37η θέση παγκοσμίως, μαζί με τη Νορβηγία, με εμβολιασμένο το 1,03% του πληθυσμού της, και ενώ έχει ξεκινήσει και η δεύτερη φάση του εμβολιασμού. Υπολείπεται δε κατά 0,1% από την Πορτογαλία και την Κίνα που βρίσκονται στην 35η θέση, και προηγείται μιας σειράς χωρών, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Τσεχία κ.ο.κ

Τι μας δείχνουν όλα αυτά; 

Οτι...

 

 δεν υπάρχει σωτηρία - οι άνθρωποι έχουν αρρωστήσει, που δεν πεθαίνει κόσμος στην Ελλάδα. Αντί να χαίρονται. Είναι τρομερό.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: