"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΠΑΣΟΚοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Eπάγγελμα "Το Κορίτσι του Μπαμπά" (Κανονικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να της στέλνει ανθοδέσμες για το καλό που του κάνει)

Γράφει η Τζέλα Δελαφράγκα

Η τραπεζική υπάλληλος επιμένει να ηγείται ενός κόμματος το οποίο κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Βουλής, κυρίως εξαιτίας της, καθώς το μόνο που κάνει τελικά η Φώφη Γεννηματά είναι να ισορροπεί με άνεση στο τεντωμένο σκοινί της ανυπαρξίας.

Η frontwoman του ΚΙΝΑΛ είναι ανύπαρκτη πολιτικά και επιπλέον κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μας αποδεικνύει καθημερινά πόσο λίγη είναι για την ηγεσία ενός κόμματος με βαριά ιστορία –ενός κόμματος, που γίνεται απόκομμα.

Το 2,9%, που σημαίνει ότι το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να προβληματίζει την αρχηγό του, πολλώ δε μάλλον όταν γνωρίζει πολύ καλά, ότι, στην ουσία, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ της έδωσαν τις απαραίτητες ψήφους για να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα. Βαριά η κληρονομιά -ελέω νεποτισμού- για να τη σκορπίσει παραμένοντας αδρανής.
 

Αν και δεν διαθέτει το απαιτούμενο εκτόπισμα, η Φώφη Γεννηματά είναι γαντζωμένη γερά στην καρέκλα της, καθώς διαθέτει χρήμα, “πλάτες” ευνοϊκής δημοσιότητας και συμβουλάτορες. Ακόμα όμως και με αυτά τα όπλα στη φαρέτρα της, εξακολουθεί να αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών, διότι, κατά πως φαίνεται, δεν διαθέτει ασφαλές κριτήριο.  

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την επαναλαμβανόμενη αυτο-γελοιοποίησή της;  

Δε λέμε να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, που αυτός κανονικά θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της, αλλά, τουλάχιστον, να μην προκαλεί με την ιδιότητα της διακοσμητικής φιγούρας.

Κανονικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να της στέλνει ανθοδέσμες για το καλό που του κάνει.

Δεν χρειάζεται καν να μιλήσει η Φώφη Γεννηματά για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ανυπαρξίας της. Αρκεί μόνο που τη βλέπουμε. 

Η εικόνα που παρουσιάζει, δίνει την εντύπωση μιας γυναίκας που άλλη δουλειά δεν έχει, παρά να ασχολείται με τις τρέσες της και να ξημεροβραδιάζεται στο κομμωτήριο, αναζητώντας την ιδανική κουπ, με το σωστό μήκος και χρώμα μαλλιών. Στυλιστικά δε, αν υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται για να τη ντύνει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τον απολύσει πάραυτα. Αν πάλι ντύνεται μόνη της, τότε θα πρέπει να περνάει δεύτερη εφηβεία –δεν εξηγείται αλλιώς. Και το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνει καν να διδάσκεται από τα λάθη της.

Όταν βοούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα εξωφρενικά photoshop και βλέπουμε αναρτήσεις τύπου «νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Σαμπρίνα», η κυρία Φώφη Γεννηματά τι άλλο περιμένει, μπορεί να μας πει κάποιος; 

Ακόμα και η Μαρίνα Πατούλη είναι πολύ καλύτερή της, διότι τουλάχιστον είναι αυθεντική. Αυτή η γυναίκα φαίνεται τελικά ότι δεν έχει τίποτα δικό της. Όλα τα έχει κληρονομήσει και τα σφετερίζεται.  

Για δύο πράγματα έχει αγωνιστεί στη ζωή της η Φώφη Γεννηματά και για τα δύο είναι αξιέπαινη: για τη μάχη της με τον καρκίνο και για τις αλλεπάλληλες προσπάθειές της να γίνει μητέρα. Πέραν τούτων, ουδέν.
 

Το καλύτερο που έχει να κάνει λοιπόν, όσο ακόμα είναι καιρός, είναι...

 

 να μας αδειάσει τη γωνιά. 

Με εθελουσία, βρε αδελφέ, όπως το έχει ξανακάνει όταν αποχώρησε από τη τράπεζα και καταδέχτηκε να παίρνει σύνταξη από τα 50 της –χωρίς να έχει ιδρώσει τη φανέλα της, αφού οι κομματικές της υποχρεώσεις δεν της επέτρεπαν να εμφανίζεται καν στη δουλειά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: