"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το εμβόλιο για τη βλακεία ακόμα δεν βρέθηκε

Γράφει ο  Ανδρέας Δρυμιώτης

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα σας αποκαλύψω το μεγαλύτερο μυστικό σχετικά με το εμβόλιο. Το εμβόλιο περιέχει ένα τσιπάκι, το οποίο θα ενεργοποιείται από την κυβέρνηση μόλις το εμβολιασμένο άτομο πάρει τη… σύνταξή του, ώστε να πεθαίνει για να γλιτώσουν τη σύνταξη! Ετσι θα λυθεί το συνταξιοδοτικό πρόβλημα! 

Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί και σε άλλη χώρα αυτή η απίθανη ιστορία, αλλά μου φαίνεται καθαρό απόσταγμα ελληνικής βλακείας.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό όσοι (υποτίθεται ότι) έχουν ήδη εμβολιασθεί, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά έκαναν θέατρο και το εμβόλιο που τους χορηγήθηκε είναι σκέτο νερό, σύμφωνα με τον τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό! 

 Εχουν τα καλά τους τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στη διασπορά της ανοησίας δεν παίζονται. Αρκεί να γράψει κάποιος κάτι που να είναι εντελώς τρελό και αμέσως θα κοινοποιηθεί σε χιλιάδες άλλους, δημιουργώντας τη δική του αλήθεια.

Ειδικά στο θέμα του εμβολίου βοηθάνε στην εξάπλωση της ανοησίας και οι δηλώσεις «διάσημων» και influencers. 

Μία ηθοποιός, η Μαρία Σολωμού, μας διαβεβαιώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν το εμβόλιο. Είμαι πάρα πολύ αρνητική για χίλιους πεντακόσιους λόγους που δεν θα τους πω. […] Με φοβίζουν τα εμβόλια είτε είναι για Covid, είτε είναι για ιλαρά». 

Αλλη μία καλλιτέχνις, η Ματθίλδη Μαγγίρα, δήλωσε πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «Δεν θέλω να με κάνουν πειραματόζωο και να κάνω ένα εμβόλιο που δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει […].» Το κακό είναι ότι και τις δύο εκπομπές τις βλέπουν πολλοί άνθρωποι και επηρεάζονται.

Μαζί με τους καλλιτέχνες έχουμε και τους πολιτικούς. Χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην υφυπουργού του Σύριζα, Νίκου Μαυραγάνη. Σε συνέντευξή του στις 11 Μαΐου 2020 μας προειδοποίησε ότι το εμβόλιο θα περιέχει βιοτσίπ με το οποίο ο Bill Gates θα μας ελέγχει! Πρόσφατα ξαναχτύπησε λέγοντας ότι το εμβόλιο θα μας αλλάξει το ανθρώπινο DNA μας και δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο. Από κοντά και ο άλλος υφυπουργός της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, ο κατ’ επάγγελμα κωμικός που με ανάρτηση στο Facebook, λέει όχι στο εμβόλιο.

 Μετά τις δηλώσεις αυτές, επαναλαμβάνω εμφατικά: «Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε»!

Εκεί όμως που έχω μπερδευτεί εντελώς είναι η περίπτωση του καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα. Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Κόντρα» (25/12/2020) υπάρχει ένα κτύπημα: «Συνέντευξη Δημήτρης Κούβελας. Οχι στον άμεσο εμβολιασμό, καλύτερα να περιμένουμε έως το φθινόπωρο». Ο ίδιος άνθρωπος στις 19/11/2020 σε εκπομπή στο MEGA δήλωνε με απόλυτη βεβαιότητα ότι «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει εμβόλιο πριν το καλοκαίρι». Αναζητώντας και άλλες δηλώσεις του διαπίστωσα ότι ήταν ο ήρωας των αντιεμβολιαστών γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν απολύτως βέβαιος ότι «δεν θα υπάρχει εμβόλιο, όπως δεν υπάρχει εμβόλιο για το Aids και τον Ebola». Υπάρχει εμβόλιο για τον Ebola, αλλά ο καθηγητής το αγνοεί.  

Να όμως που σε πρόσφατη ανάρτησή του λέει: «Το εμβόλιο της PFIZER είναι ασφαλές σε άμεση σύγκριση με τα άλλα εμβόλια της παλαιότερης τεχνολογίας». Αλλά πάει και ένα βήμα παραπάνω. Στο Documentonews.gr στις 27/12/2020 δηλώνει: «Κούβελας: Να σταματήσει τώρα το lockdown, όχι φτωχοποίηση στην “πλάτη” της επιστήμης». Πώς να μην τρελαθεί ο κοσμάκης που ακούει υποτίθεται τους καθηγητάδες για να ενημερωθεί! Φταίνε όπως και αυτοί που του δίνουν βήμα στην τηλεόραση.

Ελάτε τώρα να κάνουμε ένα flash back:

 

  Για το θέμα των εμβολίων, είχα γράψει ένα άρθρο στη στήλη αυτή, πριν από τέσσερα χρόνια, με τίτλο «Ποινή “χάδι” για διασπορά ψευδών ειδήσεων» (13/6/2016). Το κείμενο αυτό σήμερα είναι εξαιρετικά επίκαιρο και θέλω να σας δώσω ένα απόσπασμα:


«…Στις 17 Μαΐου 2016, δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή” ένα άρθρο της Λίνας Γιάνναρου με τίτλο “Η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για είδηση hoax”. Ακολουθεί το κείμενο: “Η πρώτη καταδίκη για αναμετάδοση hoax, απάτης του Διαδικτύου, είναι γεγονός. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε –ερήμην– δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο “ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων”, καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών, και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ. […]. Πρόκειται για “είδηση” που αναδημοσιεύεται από το 2009, με μικροαλλαγές, ανάλογα με το σάιτ ή το μπλογκ που την αναπαράγει. […] Το άρθρο διανθίζεται από δηλώσεις ανύπαρκτων ειδικών, σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια εξαπλώνουν το AIDS, τη λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο” […]

Με το θέμα ασχολήθηκε ο Ελληνας HoaxBuster Θοδωρής Δανιηλίδης στο site του www.ellinikahoaxes.gr (Σεπτέμβριος 2014), όπου με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα καταρρίπτει τον μύθο. Το κακό όμως έχει ήδη γίνει.

Βλέπετε πού είναι το παράλογο της ιστορίας; Ο δημοσιογράφος που δεν δημοσιεύθηκε το όνομά του, αλλά ούτε και το όνομα του site του, που απευθύνεται σε γονείς και ο οποίος δυνητικά είναι υπεύθυνος για έναν ή περισσότερους θανάτους από έλλειψη εμβολιασμού για τη γρίπη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 500 ευρώ. Ποινή χάδι, μπροστά στη ζημιά που μπορεί να έχει κάνει. Σας φαίνεται λογικό αυτό; Εμένα όχι. Με τέτοια ποινή χάδι νομίζετε ότι θα συνετιστεί ο δημοσιογράφος ώστε να ελέγχει την ορθότητα των κειμένων που ανεβάζει στο site του; Πολύ το αμφιβάλλω. Γι’ αυτό και πολλά από τα κείμενα που αναρτώνται είναι παραμύθια, τα οποία όμως μπορεί να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Με λίγα λόγια, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και άμα το ξεγράψει όλα ξεχνιούνται. […] Αλλά βλέπετε, όταν οι ποινές είναι χάδια μπορούμε να “λέμε και καμιά μ*****α για να περνά η ώρα”, όπως έλεγε το λαγουδάκι στο λιοντάρι […]».


Μετά το flash-back ελάτε να δούμε τη σημερινή κατάσταση

Δέχομαι ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του. Δεν μπορεί όμως να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της κοινότητας. Οι δύο πρώην υφυπουργοί μπορούν να μην κάνουν το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να μας δώσουν και τις απαραίτητες αποδείξεις ότι το εμβόλιο περιέχει βιοτσίπ και ότι πίσω από το εμβόλιο κρύβεται ο Bill Gates. Αν δεν έχουν αποδείξεις τότε είναι υπόλογοι απέναντι στον Νόμο, ο οποίος θα έπρεπε να εφαρμοστεί όπως πρέπει και με πολλή αυστηρότητα.

Βλέπετε, λοιπόν, πόση σημασία έχουν οι ποινές; 

Αν για τέτοια σοβαρά θέματα το πρόστιμο ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ, θα τολμούσαν αυτοί οι δύο να διασπείρουν τα ψέματά τους; 

 Σε καμία περίπτωση. Εφ’ όσον όμως οι ποινές είναι ελάχιστες ή καθόλου, αυτοί μπορούν να ψαρεύουν στα θολά νερά των αντιεμβολιαστών. Σε πρόσφατες έρευνες της κοινής γνώμης (Pulse για ΣKΑΪ και Metron Analysis για Mega) το 30% και το 38% δηλώνουν ότι «δεν θα έκαναν το εμβόλιο κατά του Covid-19». Στους νέους το ποσοστό αυτό φτάνει στο 51% και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί οι ασυμπτωματικοί νέοι μεταδίδουν τον ιό άθελά τους. Δεν θέλουν και πολλά οι ψεκασμένοι για να αρχίσουν τις διαδηλώσεις κόντρα στο εμβόλιο του Bill Gates. Τι τραβάει και αυτός ο άνθρωπος που κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ανθρωπότητα! Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Charitable Foundation ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα διαθέσει 1,75 δισ. δολάρια για τον εμβολιασμό ανθρώπων στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, εκ των οποίων τα 100 εκατ. δολάρια ήδη προορίζονται για τη διάθεση του εμβολίου του κορωνοϊού. Επιπλέον, ο Bill Gates και ο φίλος του Warren Buffett έχουν δεσμευτεί ότι θα αφήσουν το 98% της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες, άρα δεν είναι δυνατόν να τους κατηγορούμε για κερδοσκοπία σε βάρος της υγείας.

Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Barak Obama, ο George W. Bush και ο Bill Clinton δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν δημόσια το εμβόλιο για παραδειγματισμό. Αλλά, αυτοί σίγουρα δεν γνωρίζουν αυτά που ξέρει ο νομικός Μαυραγάνης και ο τραγουδιστής Θαλασσινός. Τους καημένους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: