"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: "Επιστήμονας"

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η εξίσωση είναι κάπως έτσι: το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνομικός είναι όργανο. Αρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.  

Στην περίπτωση του Αλέξη, του προέδρου Αλέξη, νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή, τόση δα, διαφορά: ο πολιτικός μηχανικός είναι επιστήμονας. Ο Αλέξης είναι πολιτικός μηχανικός. Αρα ο Αλέξης είναι επιστήμονας.

Υπ' αυτήν προφανώς την ιδιότητα του ο επιστήμων Αλέξης συνετάραξε το Σάββατο το πανελλήνιο με την πρόταση (προφανώς αποτέλεσμα της επεξεργασίας δεκάδων, αναλόγου κύρους και γνωστικής υποδομής, επιστημόνων του ΣΥΡΙΖΑ) να αγοράσει η κυβέρνηση του προέδρου Κυριάκου την πατέντα (τη σύνθεση) του εμβολίου της Pfizer, και να το παραχωρήσει εν συνεχεία στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να το παραγάγουν μαζικά. Και δι' αυτού του τρόπου να εξασφαλίσει η χώρα επαρκείς ποσότητες του εμβολίου, ώστε να ξεπεραστεί ο εμβολιασμός με το σταγονόμετρο του πληθυσμού - πράγμα για το οποίο φυσικά ευθύνονται ο Μητσοτάκης, η Μαρέβα, ο Κικίλιας, ο Πιερρακάκης και σωρεία άλλων υπευθύνων, οι οποίοι θα τιμωρηθούν στην ώρα τους για την εγκληματική καθυστέρηση.

Αλλά πριν αλέκτορα φωνήσαι, ήρθε η διάψευση του επιστήμονος. Από τον (πλέον) καθ' ύλην αρμόδιο. Τον πρόεδρο των φαρμακοβιομηχάνων, Θεόδωρο Τρύφων. Που κόντρα στις φενάκες (και το παραμύθι) του επιστήμονος, αντέταξε τη σκληρή πραγματικότητα: ότι ακόμη και αν αύριο η Pfizer παραχωρούσε στην ελληνική κυβέρνηση τη σύνθεση του εμβολίου, και εκείνη με τη σειρά της τη διέθετε στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, θα ήταν αδύνατον αυτές να παραγάγουν το εμβόλιο! Και είπε και κάτι ακόμη, προς δόξαν της... αξεπέραστης επιστημοσύνης του επιστήμονος: ότι...

 

 απαιτείται τόσο εξειδικευμένος εξοπλισμός, τον οποίο δεν διαθέτουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ρε τον επιστήμονα, τι του έμελλε πάλι να πάθει...

Είναι σαν την άλλη φορά, που μασουλούσε την καραμέλα της άμεσης πρόσληψης 15.000 γιατρών! Αγνοώντας ότι οι καραμέλες χαλάνε τα δόντια. Εξού και τον προστάτευσα - το ενθυμείσθε - και του την πήρα από το στόμα: με στοιχεία, όχι με παραμύθια που διακινεί ο ίδιος, απέδειξα εδώ, ότι δεν υπάρχουν 15.000 γιατροί να προσληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Γύρω στις 3.500 είναι στο περίπου, όλοι κι όλοι οι αδιόριστοι, αλλά σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται γιατροί κάθε ειδικότητας (γυναικολόγοι, χειρουργοί, μικροβιολόγοι, ορθοπεδικοί, ψυχίατροι). Ειδικότητες δηλαδή που δεν έχουν σχέση ούτε με τις ΜΕΘ ούτε με τις ΜΑΦ, όπου δίνεται η μεγάλη μάχη με τον Covid-19. Δεν είναι ας πούμε πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, να προσληφθούν αμέσως διότι υπάρχουν κενά, και ζορίζεται σοβαρά το ΕΣΥ.

Ευτυχώς, το είδε και ο άνθρωπός μου, ο επιστήμων Αλέξης, και έπειτα από μια σύντομη καριέρα το κατέβασε το έργο «άμεση πρόσληψη 15.000 γιατρών στο ΕΣΥ»...



Δεν υπάρχουν σχόλια: