"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Οι τυχοδιώκτες, το White House, το μαγαζί και η White Porscha

Όταν καταφέρνεις να πάρεις την εξουσία σπέρνοντας τη διχόνοια, φέρνοντας τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου, κραυγάζοντας από το βήμα της Βουλής «στα 4 εσείς».
 
Όταν χοροπηδάς στους καναπέδες του πρωθυπουργικού γραφείου αμέσως μετά την είσοδό σου στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί συνειδητοποιείς ότι μπορείς να μεταφέρεις εκεί το μαγαζί σου.
 
Όταν είσαι τόσο ανόητος ώστε να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει να λες στον πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας ότι σύμμαχός σου στην ΕΕ είναι το Σιν Φέιν.

Όταν πουλάς στις πλατιές λαϊκές μάζες και το πόπολο κουραφέξαλα του στυλ «θα σκίσουμε τα μνημόνια», «θα επαναφέρουμε τον βασικό μισθό στα €700 με έναν νόμο σε ένα άρθρο».

Όταν νομίζεις ότι κοροϊδεύεις όλες τις χώρες της ευρωζώνης ότι δήθεν διαπραγματεύεσαι και παράλληλα εκλιπαρείς τη Ρωσία να σου τυπώσει ΤΣΙΠΡΟ-δραχμές.

Όταν εξαπατάς τους πολίτες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει με τίποτα από την Ευρωζώνη ενώ ψιθυρίζεις στους δικούς σου να μην πληρώνουν τους φόρους τους και να καβατζώσουν όσες περισσότερες χιλιάδες ευρώ μπορούν για να έχουν να αγοράσουν γάλα στα παιδιά τους όταν θα γίνει η σύγκρουση.

Όταν παίζεις κορώνα-γράμματα τις τύχες ενός λαού με ένα δημοψήφισμα -παγκόσμιο case study- χειραγώγησης της ψήφου και με μια κωλοτούμπα δέχεσαι όρους χειρότερους απ' αυτούς που επεβλήθησαν στη ναζιστική Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,
 
ε, τότε,είσαι έτοιμος για όλα!
Δεν είσαι απλώς τυχοδιώκτης και πολιτικός απατεώνας.

Καταλαβαίνεις ότι με όχημα τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων μπορείς να γίνεις πλούσιος, να φτιάξεις το δικό σου ταμείο της αριστερής τσέπης και να φαλκιδεύσεις τους δημοκρατικούς θεσμούς ώστε να πάρεις την εξουσία και να μην μπορέσει κανείς να σε ρίξει με καμία δύναμη.

Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να διατάξεις την ΕΥΠ και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες να κάνουν ανομολόγητες χάρες στον «Μπίμπι», στην Μέρκελ και στις Ηνωμένες Πολιτείες πουλώντας το όνομα της Μακεδονίας.

Πιστεύεις ότι καταγράφοντας και παρακαλουθώντας τον ανεξέλεγκτο κυβερνητικό σου εταίρο τον οποίο δημοσίως αποκαλείς «μπούλη» θα μπορέσεις να του πάρεις ακόμη και τους βουλευτές ώστε αν χρειαστεί να διατηρήσεις την εξουσία σε μια υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση στηριζόμενος σε ακροδεξιούς βουλευτές.

Θεωρείς θεμιτό και ηθικό να ντιλάρεις με μια λιβανέζικη εταιρεία ώστε να πληρώσει 3 εκατ. ευρώ μέσω οφσόρ και τριγωνικών συναλλαγών για να φτιάξει ο κολλητός σου μεγαλοεργολάβος ένα... δημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ channel.
Δεν έχεις πρόβλημα να παραδέχεσαι συνομιλώντας με υπόδικο επιχειρηματία ότι η ΕΥΠ ελέγχεται, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει στήσει παραμάγαζο μέσα στα δικαστήρια για την εξόντωση των πολιτικών σου αντιπάλων.

Σχεδόν νιώθεις περηφάνια όταν παραδέχεσαι ότι ο ΣΔΟΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ, η ΑΑΔΕ και η Οικονομική Αστυνομία λειτουργούν σαν να είναι οι τζιχαντιστές του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας και καταστρέφοντας τους αντιπάλους του μαγαζιού σε άλλα πολιτικά κόμματα, σε μη ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης ή τους ατίθασους επιχειρηματίες.

Αναρωτιέμαι πραγματικά: Καταλαβαίνουν οι επικεφαλής των δημοκρατικών θεσμών σήμερα ότι...


 πρέπει να ελέγξουν αυστηρά αλλά δίκαια όσους την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, στις μυστικές υπηρεσίες, στους οργανισμούς ελέγχου των οικονομικών εγκλημάτων, στις δυνάμεις ασφαλείας για τυχόν συνεργασία με ποινικούς, παραλείψεις που έκαψαν ζωντανούς μια εκατόμβη Ελληνίδων και Ελλήνων στο Μάτι, εξοπλιστικά σκάνδαλα με εκσυγχρονισμό υπέργηρων αεροσκαφών που ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί και τόσα άλλα ακόμη σκάνδαλα που παραμένουν στο σκοτάδι;

Ακόμη κι εκείνοι που ήξεραν για τις παρακολουθήσεις, τους εκβιασμούς, τις καταγραφές επικοινωνιών και τα τόσα άλλα που συνέβαιναν την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρομάζουν μπροστά στα όσα ακόμη μπορεί να αποκαλυφθούν όταν μιλήσουν όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν, πλήρωσαν ή ανέχτηκαν την κολοσσιαία διαφθορά ενός συστήματος που λειτουργούσε όπως ο Μεγάλος Αδελφός στο 1984 του Όργουελ.
Το λάθος τους ήταν ότι ακόμη και ο Τσαουσέσκου ήλεγχε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Ρουμανίας, όμως όταν ο υπνωτισμένος λαός ξύπνησε από τον λήθαργο έριξε τον δικτάτορα στο εκτελεστικό απόσπασμα.  

Ευτυχώς στην Ελλάδα οι πολίτες είναι πολιτισμένοι. Όσο πιο πολλούς κοροϊδέψεις, τόσο πιο απότομο θα είναι το ξύπνημα ένα κυριακάτικο σούρουπο μετά την καταμέτρηση των ψήφων και τόσο πιο μεγάλη η απαξία γιατί έχασες από ένα κίνημα λαού με επικεφαλής ένα πολιτισμένο πρόσωπο που εσύ ήθελες να απαξιώσεις αποκαλώντας τον «Κούλη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: