"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Υπέρ Τσίπρα...

Του Κώστα Στούπα

Οι αποκαλύψεις πλέον για τη λειτουργία παραδικαστικού και παρακρατικού κυκλώματος που στόχευε ακόμη και στην αλλοίωση του πολιτεύματος έχουν λάβει διαστάσεις...

Τα πράγματα για τον κ. Τσίπρα, για στενούς συνεργάτες του και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικότερα δεν είναι εύκολα, γιατί εκτός της πιθανότητας να κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το εγχείρημα της πολιτικής μετάλλαξης και ανασύνταξης σαν δεσπόζουσα δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς γίνεται δύσκολο, έως ακατόρθωτο...

Οι αποκαλύψεις  πλέον λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Μερικές από αυτές είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές. Όπως:

- Βουλευτής που στήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατηγορείται πως συνεργάζονταν με "μαφιόζο" που αργότερα δολοφονήθηκε για να αναλάβει τη λειτουργία του κυλικείου της Βουλής...

Όταν η ΕΥΠ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό οι πληροφορίες έφτασαν στον άνθρωπο του υποκόσμου ο οποίος άρχισε να φυλάγεται. Στη συνέχεια η υπόθεση "θάφτηκε"...
- Μέλος του Υπουργικού συμβουλίου κατηγορείται από μέλος της ίδιας κυβέρνησης πως εκβίαζε επιχειρηματία με οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ υπήρχε ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσε να "στήσει" κατηγορίες εναντίον της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και πολιτικών της αντιπολίτευσης.

- Η σύζυγος υπουργού έδινε εντολές σε αξιωματικούς της αστυνομίας να συλλάβουν και να κλείσουν μέσα  δημοσιογράφους.

- Την Κυριακή που πέρασε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", αποκάλυψε πως ο συνήγορος του κ. Χρ. Καλογρίτσα δήλωσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016...
Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν αυτός και οι συνεργάτες του δεν το έχουν αντιληφθεί ή έστω παριστάνουν πως δεν το έχουν αντιληφθεί.

Πριν αρχίσουν όμως όλοι να "λιθοβολούν" τον κ. Τσίπρα και ιδίως όσοι τον υποστήριξαν με φανατισμό τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας παρά τη ζημιά που έκανε στη χώρα προσέφερε και χρήσιμες  υπηρεσίες.

Το κλίμα της δυσαρέσκειας που δημιούργησε η χρεοκοπία του 2010 για την οποία ευθύνονται οι πελατειακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από το ’80 και μετά με αποκορύφωμα  τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009, έφερε στην εξουσία τον κ. Τσίπρα το 2015.
Ο ίδιος ενώ πόνταρε στον διχασμό και "φλέρταρε" με το χάος το καλοκαίρι του 2015 αν και είχε λάβει πάνω από 60% στο δημοψήφισμα ανέκρουσε πρύμναν και την τελευταία στιγμή απομάκρυνε τη χώρα από τα "βράχια".

Αν είχε επιμείνει η Ελλάδα μπορεί να είχε κυλήσει σε εμφύλιο, να είχε απομακρυνθεί από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα οι "ζημιές" του πρώτου εξαμήνου του 2015 να είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που θα είχαν ακολουθήσει.

Είναι απίθανο το  αντισυστημικό  ρεύμα του εθνολαϊκισμού να μην είχε γιγαντωθεί μετά τη χρεοκοπία έστω και αν δεν είχαν προκύψει, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος ή η Χρυσή Αυγή να του δώσουν πολιτική σάρκα και οστά. Αν δεν το είχε "χαϊδέψει" και εκμεταλλευτεί ο κ. Τσίπρας κάποιος άλλος θα το είχε κάνει.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτός ο άλλος την κρίσιμη ώρα θα έκανε πίσω ή θα οδηγούσε τη σύγκρουση στα άκρα.

Το μέτωπο της λογικής και του ΝΑΙ υπό αυτήν την έννοια οφείλει στον κ. Τσίπρα την επιτυχή χειραγώγηση και διάλυση του ΟΧΙ. Ο κ. Τσίπρας συνέβαλε περισσότερο στην απονεύρωση, διάλυση και ήττα του "εθνολαϊκίστικου" μετώπου απ’ ό,τι το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο της λογικής.

Η πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα και ό,τι αυτός αντιπροσώπευε ήταν χρήσιμη και επωφελής για τη χώρα όσο αυτός είχε εξουσία και προσπαθούσε να δημιουργήσει καθεστώς φαλκιδεύοντας το δημοκρατικό πολίτευμα.

Τώρα που βρίσκεται στο "καναβάτσο"...


 θα περισσέψουν οι επικριτές... 

Καθώς απομακρύνεται η προοπτική της επανόδου στην εξουσία είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να το "λιντσάρουν" πολιτικά οι φανατικοί υποστηρικτές του, τα τελευταία χρόνια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: