"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Οι γαλάζιοι κρατιστές ως τζουτζέδες!!!

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Μου έλεγε μια ιστορία ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου:

Μια φορά, ένας βασιλιάς ζήτησε από τον τζουτζέ του (τον μόνιμο γελωτοποιό του παλατιού) να κάνει μια μεγάλη χοντράδα και να προσπαθήσει να την δικαιολογήσει με μια ακόμα μεγαλύτερη χοντράδα.

Το θυμήθηκα όταν άκουσα το πρωί τον κύριο Τάκη να λέει στον Πορτοσάλτε πως αδίκως τον κατηγορεί πως μεροληπτεί χαρίζοντας 2,4 εκ. χρέη στο Δήμο Ελευσίνας, διότι αυτό το χουβαρδαλίκι (με τα λεφτά σου, φορολογούμενε) είναι μέρος ενός "προγράμματος" άνω των 40 εκατομμυρίων που διαγράφει χρέη και πολλών άλλων λαμογιοδήμων! Κι αυτό το είπε ως δικαιολογία!

Για όσους δεν την ξέρουν, η συνέχεια της ιστορίας του τζουτζέ είναι η εξής: 


Κρύφτηκε πίσω από μια κουρτίνα κι ενώ περνούσε ο βασιλιάς τού χούφτωσε τον κω. Θυμωμένος ο βασιλιάς, που είχε ξεχάσει την παραγγελία, του λέει: Τι κάνεις εκεί; Δεν ντρέπεσαι;  


Κι ο τζουτζές απολογήθηκε:  


Με συγχωρείτε μεγαλειότατε, νόμιζα ότι περνούσε η βασίλισσα...  


Ο κύριος Τάκης πιάνει τον δικό μας και δεν μπορούμε ούτε κιχ να βγάλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: