"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η νεοταξική επίκληση του Χριστού



Μία από τις συνηθισμένες σαχλαμάρες που εκτοξεύονται και κατά ριπάς και βολή κατά βολή εναντίον της σιωπηρής χριστιανικής πλειοψηφίας είναι -μέσες άκρες- η ακόλουθη…

…: «Και ο Χριστός και η Παναγία και ο Ιωσήφ ήταν πρόσφυγες και ο Θεάνθρωπος γεννήθηκε σε χώρο (τη σπηλιά) που δεν ήταν της οικογένειάς του και οι σύγχρονοι χριστιανοί είναι στην ουσία αντιχριστιανοί επειδή δεν τους αρέσουν οι καταλήψεις και εναντιώνονται στα “προσφυγικά” ρεύματα και, αν έβλεπαν τον ίδιο τον Χριστό στη γειτονιά τους, θα τον έδιωχναν κι αυτόν»


Πολλά λόγια κι ούτε μισό αληθινό. Τι να τους πρωτοπείς και τι να απαντήσεις σε ανθρώπους που πιστεύουν στην… απιστία τους χωρίς να έχουν ίχνος γνώσης και επίγνωσης για όσα μιλούν;

Η οικογένεια του Χριστού δεν ήταν πρόσφυγες, αφού και η Αίγυπτος και η Ιουδαία αποτελούσαν τμήματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  


Ο Ιωσήφ, μετά τη Γέννηση του Κυρίου, δεν πήγε στην Αίγυπτο απαιτώντας επιδόματα ούτε κατέλαβε δημόσιους δρόμους επειδή οι Ρωμαίοι δεν του έδιναν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το… μετρό.

Η οικογένεια του Χριστού δεν λήστεψε τους Μάγους για να πάρει τα δώρα και να τα πουλήσει στην οδό Γερανίου ούτε επιδόθηκε στο πλιάτσικο, ενώ δεν μετακινήθηκε από τη Βηθλεέμ στην Αίγυπτο για να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο. 


Επίσης, ο ελεήμων και φιλεύσπλαχνος Χριστός δεν θα ευλογούσε την υποδοχή ξένων που θα απαιτούσαν τη βίαιη επιβολή του δικού τους τρόπου ζωής και της δικής τους θρησκείας.
 
Για να υπερασπιστεί τα όσια και τα ιερά ο Κύριός μας πήρε στο χέρι Του το φραγγέλιο. Όλοι (ή σχεδόν όλοι) έχουν υπόψη τους την ευαγγελική περικοπή (Κατά Ιωάννην Β΄ 12-15), όπου ο Χριστός είδε εμπόρους και σαράφηδες στον Ναό του Σολομώντα και πήρε τον βούρδουλα για να τους διώξει και αναποδογύρισε τους πάγκους τους.

Θα...


 ανεχόταν, λοιπόν, σήμερα ο Χριστός ελληνόφωνους αθέους ή ξένους αλλοπίστους να σπάνε, να βεβηλώνουν, να κοπρίζουν στα ιερά Του και να ρημάζουν τους ναούς Του;  


Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: