"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ: Αντισυστημικός είσαι όταν...


Αντισυστημικός είσαι όταν:

✔️Στέλνεις τα παιδιά σου στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία αλλά επαναφέρεις το άσυλο ανομίας και απαγορεύεις τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Άλλωστε εσένα τι σε νοιάζει; Το παιδί σου στα κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού θα το στείλεις.
 
✔️Επιτίθεσαι δημόσια στους πλουτοκράτες αλλά κάνεις ιδιωτικά διακοπές στα κότερά τους.
 
✔️Δεν φοράς γραβάτα, αλλά φοράς κουστούμια των 1000 ευρώ.
 
✔️Δηλώνεις προεκλογικά άθεος και ορκίζεσαι με πολιτικό όρκο, αλλά απαιτείς από την κοινότητα του Αγίου Όρους να σου οργανώσει επίσημη υποδοχή για να τονώσεις το προφίλ σου στους θρησκευόμενους.
 
✔️Τα χώνεις στα βοθροκάναλα της διαπλοκής, αλλά θες να κάνεις καναλάρχη τον κολλητό Καλογρίτσα και κλείνεις ραντεβουδάκι με τον Ψυχάρη, για να του ψήσεις καφεδάκι.
 
✔️Υπόσχεσαι να χρησιμοποιείς το αεροπλάνο της γραμμής, αλλά εντέλει κάνεις ταξιδάκια αναψυχής σε Κούβα και Γαλλία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (που θα πούλαγες).
 
✔️Κατηγορείς τη «συντηρητική νομενκλατούρα» της Ευρώπης και αλαλάζεις «Go back madame Merkel», για...


 να καταντήσεις το αγαπημένο κανίς των Γερμανών.
 
✔️Κατηγορείς τους κακούς τραπεζίτες και φωνάζεις «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά θεσμοθετείς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
 
✔️Μιλάς για «ανοιχτά σύνορα», αλλά γεμίζεις τη χώρα Μόριες, «προαναχωρησιακά κέντρα» και ανθρώπινη δυστυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: