"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Θέλουν οδό Ζακ Κωστόπουλου !!! Τί δεν καταλαβαίνεις

Γράφει ο ΑΛΚΗΣ


To ΣΥΡΙΖΑ -μέσω του "άχαστου" Ηλιόπουλου- ζήτησε επίσημα να μετονομασθεί η Οδός Γλαδστώνος σε Οδό Ζακ Κωστόπουλου, προκειμένου να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή.

Δεν άκουσα καμία φωνή αντίδρασης για αυτή τη θέση. Στον αντίποδα, λίγες ημέρες πριν ακούγαμε πολεμικές ιαχές από όλες τις πλευρές και παρατάξεις εναντίον της πρότασης να μετονομασθούν οι δύο στάσεις μετρό.

Μήπως δεν είναι Politically correct να εκφράσουμε την άποψή μας για τη μετονομασία του δρόμου, καθώς ο συγχωρεμένος ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οροθετικών ανθρώπων;

Όχι Κύριοι της πολιτικής ορθότητας. 

Όχι και στο ένα, Όχι και στο άλλο.  

Και ακούστε με πριν αρχίσετε να τα χώνετε. Πάταξον μέν, ἄκουσον δέ

Γνωρίζει κανείς από εσάς που αρχίσατε ήδη να βγάζετε άναρθρες κραυγές ποιος είναι ο William Ewart Gladstone, το όνομα του οποίου δόθηκε στο ενλόγω δρόμο;

Ήταν ένας Άγγλος Φιλελεύθερος Πολιτικός με 60χρονη καριέρα στην πολιτική, όπου για 12 κατείχε τη θέση του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.
 

Και θα μου πείτε, ωραία, είναι αυτός ο τύπος σημαντικότερος του Ζακ;
 

Ο Gladstone ήταν ο Ανώτατος Επίτροπος των Ιόνιων Νήσων απεσταλμένος από το Βρετανικό Κράτος το χρονικό διάστημα 1858-59, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους το 1830 και την ενίσχυση του εθνικού αισθήματος για την επιστροφή των Ιόνιων Νήσων στην Ελληνική επικράτεια.
 
Το 1850 το Κοινοβούλιο των Επτανήσων (Ιόνιων Νήσων) ψήφισε την Ένωση με την Ελλάδα, αλλά η Μεγάλη Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη την απέρριψε. Ο Gladstone έβαλε το λιθαράκι του προς αυτήν κατεύθυνση, καθώς ψήφισε υπέρ της ενώσεως των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, η οποία...


 τελικά πραγματοποιήθηκε το 1864, ύστερα και από πιέσεις της Αυστρίας και της Ρωσίας.

Ξαναρωτάω λοιπόν, είναι σημαντικότερος ο William Ewart Gladstone από το Ζακ Κωστόπουλο;

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: