"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Φτιαχτηκε εορταστικη επιτροπη για τα 200 χρονια απο το 1821 με προεδρο που ζει στην Γενευη!!! Τί δεν καταλαβαίνεις?

Γράφει ο Nicholas Economides


Μα πριν γιορτάσουμε, να δούμε τι καταφέραμε τα 200 χρόνια.

 
1. Χρεοκοπήσαμε σαν κράτος αρκετές φορές, δανειζόμενοι πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε να πληρώσουμε. Σήμερα, περιμένουμε τους ξένους επενδυτές. Χωρίς αυτούς είμαστε χρεοκοπημένοι για πάντα με 180+% χρέος/ΑΕΠ.

2. Με καταστροφικούς χειρισμούς φέραμε 1.5 εκ Έλληνες πρόσφυγες στην Ελλάδα και συμφωνήσαμε να φύγουν από εκεί που ζούσαν για πολλές εκατοντάδες χρόνια.
 

3. Με γενική ηττοπάθεια συνδυασμένη με τσαμπουκά χάσαμε 40+ της Κύπρου και 90% των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Φοβόμαστε ακόμα και να οριοθετήσουμε επίσημα την ΑΟΖ μας μη και μας επιτεθούν οι "σύμμαχοι" Τούρκοι.

 
4. Κάναμε καταστροφικότατο εμφύλιο πόλεμο που μας στέρησε την ανάπτυξη για μια δεκαετία (1945-1955). Μερικοί (Βαρουφ, Τσιπρας'15) θέλουν να τον ξαναζήσουν! Και ο πρότερος εθνικός διχασμός μας κόστισε την Μικρασιατική Καταστροφή και ατέλειωτη φτώχια και εξαθλίωση.
 

5. Δεχτήκαμε να μένουν στην Ελλάδα (πρακτικά για πάντα) πάνω από 1 εκ. μετανάστες άλλων πολιτισμών και θρησκειών. Τι θα είναι η Ελλάδα το 2050; Το 2080;
 

Σκέφτομαι...


 αν θα μιλήσει γι' αυτά η επιτροπή, η απλώς θα μιλήσει για τους αρχαίους προγόνους (ακόμα μας "ταΐζουν" αυτοί μέσω τουρισμού), θα ρίξει πυροτεχνήματα, θα κάνει δεξιώσεις.  


Μπορεί να βάλει και τον Σαββόπουλο να κάνει συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: