"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Να ψηφίσουμε σωστά ( ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΣΥΡΙΖΑ ) όπως κάνει κι η Άντζυ Σαμίου



Το ξενόφερτο σύστημα εξουσίας προσπαθεί να φέρει στην κυβέρνηση τον Μητσοτάκη τον οποίο παρουσιάζει σαν αθώα περιστερά, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι μόλις αναλάβει θα μας βρει επίτηδες δουλειές ώστε να δουλεύουμε εφτά ημέρες την εβδομάδα και μετά να αρρωσταίνουμε. Τότε θα χρεώνει τα φάρμακα λες και είναι σαμπάνια, σαν αυτή που πίνουν οι φίλοι του στα κότερα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!


Βέβαια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα λάθη του. Ήταν πολύ καλός, πολύ καταδεκτικός και πολύ υπέροχος. Όμως κάπου εδώ πρέπει εμείς οι προοδευτικοί να σταματήσουμε την τόση αυτοκριτική και να δώσουμε μία ακόμη μάχη. Η κατάσταση είναι ανατρέψιμη! Αντί για απογοήτευση, ας σκορπίσουμε στο λαό μας αισιοδοξία. Αρκεί βέβαια να είμαστε τεκμηριωμένοι και όχι τίποτα γελοίοι σαν τους δεξιούς. Ομπρός λοιπόν σύντροφοι! Ξεκινάει μία ακόμη μεγάλη περιπέτεια. Νέας επανάστασης χτυπά η καμπάνα!


Δίπλα στον σ. Αλέξη, τον σ. Πολάκη την σ. Αχτσιόγλου και τα άλλα παιδιά, στέκονται οι πιο σπουδαίοι καλλιτέχνες.  


Δεν είναι μόνο αυτοί που βάζουν υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της νίκης. Είναι κι αυτοί που με τα πνευματικά όπλα τους φέρνουν το λυτρωμό. Γνωστοί διανοούμενοι που δεν χάνουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα μάτια του λαού.  


Η σ. Άντζυ Σαμίου, για παράδειγμα, είναι μία ηρωική αντιφασίστρια η οποία διαχρονικά παλεύει για να επικρατήσουν οι ιδέες της αριστεράς και να γκρεμιστεί η ακροδεξιά της νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ο Γεωργιάδης. Έχοντας μόνιμο μέτωπο εναντίον του, όταν είδε ότι δεν πίπτει λόγος, κάλεσε προς βοήθεια τον Κασιδιάρη ώστε να πέσει ράβδος

Οι μάχες του λαού δε δίνονται στα σαλόνια και στη Βουλή. Την περίοδο που όλα τα έσκιαζε το μνημόνιο, βγήκαμε στους δρόμους. Μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, τα μακριά δηλαδή χέρια της αντίδρασης, που μας ψέκασαν με ληγμένα χημικά! Στο πλευρό των τραυματιών θα βρισκόταν και η σ. Άντζυ όμως την ώρα της επίθεσης έβλεπε «Τατουάζ». Έτσι εντελώς λογικά μπέρδεψε τον Μανώλη Γλέζο με τον Απόστολο Γκλέτσο. Επειδή μάλιστα είναι από μικρή στους αγώνες, νομίζει ότι Θεοδωράκης αποτελεί δημιούργημα της Disney γι’ αυτό και τον γράφει «Μίκυ». Συμβαίνουν αυτά.

Οι καλλιτέχνες της Αριστεράς διακρίνονται διαχρονικά για το καλό τους γούστο. Ακολουθώντας τα χνάρια της Ιστορίας, η σ. Σαμίου δημιούργησε έναν φωτογραφικό πίνακα γεμάτο ποίηση και νοήματα, τον οποίο χάρισε στον φιλότεχνό λαό μας, ώστε να τον συνεγείρει και στο δημοψήφισμα να ψηφίσει «όχι». Το έργο δείχνει αυτούς που επιλέγουν το «ναι» να είναι στα τέσσερα, επιχείρημα που λίγο αργότερα δάνεισε στον σύντροφό Καμμένο. (Συγνώμη, ξέχασα να διαγράψω το «σύντροφο»)


Νικήσαμε! Το διώξαμε το μνημόνιο των Σαμαροβενιζέλων με το δημοψήφισμα και μετά τα πανηγύρια στο Σύνταγμα, έρχεται η ώρα της σκληρής δουλειάς. Ενώ μας περιμένουν επιπλέον μισθά, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και συνολικά το πρόγραμμα της φτωχομάνας Θεσσαλονίκης, ο φασιστοΣόιμπλε στέλνει τελεσίγραφο. «Ή θα κάνετε ότι θέλει το κεφάλαιο ή θα φύγετε από το ευρώ». Του απαντάει η σ. Σαμίου με την λεβεντιά και τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν το ηθικό μας πλεονέκτημα.

Η κυβέρνηση της αριστεράς υλοποιεί το πρόγραμμά της! Καταργεί τις ναζιστικές παράτες των παρελάσεων αλλά όχι αμέσως, γιατί αυτά τα μεγάλα βήματα προς το σοσιαλισμό θέλουν το χρόνο τους. Πάντως οι παρελάσεις έχουν και τα καλά τους, τα οποία εντοπίζει η σ. Άντζυ. Υπηρετούν την ιστορική μνήμη και θυμίζουν στο λαό ότι την 25η Μαρτίου του 1821, ο Κιουταχής συμμάχησε με τον Χίτλερ. Όπως είπε και ο Λένιν στον Κολοκοτρώνη, «ένας λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, είναι χαμένος λαός».

Η αστική τάξη ξέρει πολλά κόλπα, αλλά τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Μας παραμυθιάζουν ότι ένα δέμα με βόμβα έσκασε-λέει- στα χέρια του γνωστού Λουκά Παπαδήμου! Πρόκειται για προπαγάνδα την οποία ξεμπροστιάζει η σ. Άντζυ, βάζοντας κάποια αμείλικτα ερωτηματικά.

Ακόμη και οι αριστεροί κάποια στιγμή λυγίζουν. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει άθελά της και χωρίς χαμόγελα, κάποια νέα μνημόνια, μερικούς νέους φόρους, και δυο τρεις νέες εξαρτήσεις. Η σ. Άντζυ Σαμίου τα αντέχει όλα, αλλά υπάρχει ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει. Όταν έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της, ξεσπά.


Περασμένα, ξεχασμένα. Μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας με την απογοήτευσαν, αλλά ήταν για λίγο. Η συντρόφισσα Σαμίου αισθάνεται την υποχρέωση να συμπαρασταθεί στη κυβέρνηση την εποχή που ξεσπούν οι δολοφονικές φωτιές. Θέλει να απαντήσει σε αυτούς που ψευδώς ισχυρίζονται ότι φταίει μία γυναίκα, η σ. Δούρου και να αποκαλύψει ότι η πραγματική υπεύθυνη βρίσκεται πολύ πιο ψηλά.


Οι αστοί δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Φτάνουν στο σημείο να δυσανασχετούν επειδή ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά το Μάτι πήγε σαν άνθρωπος να χαλαρώσει με ένα κότερο που εκείνη την ώρα περνούσε από την Ηρώδου Αττικού. Έτυχε και ήταν μιας εφοπλιστίνας! Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε σωστού πατριώτη και η σ. Άντζυ μας ανοίγει τα μάτια.


Δυστυχώς ο λαός μας είναι ξεχασιάρης και γρήγορα λησμόνησε τα καλά του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προαναγγέλλει μία εθνική τραγωδία που για να βρούμε όμοια της, η σ. Άντζυ πρέπει να ανατρέξει στα βάθη της Ιστορίας.

Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτά τα ντοκουμέντα, είμαι σίγουρος ότι...


 θα στηρίξεις κι εσύ τον ΣΥΡΙΖΑ


Σε περίπτωση που δεν το κάνεις, σημαίνει ότι τζάμπα πήγαν τόσα σχόλια, είσαι για λύπηση, καλά σου τα σέρνει η αγωνίστρια του facebook και του twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: