"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τέρμα η πλάκα!

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης


Σε ένα συνέδριο με νέους εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρείες, λίγες ημέρες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών γίνονταν, όσο και να φαίνεται παράξενο, έντονη πολιτική συζήτηση. Οι ηλικιακές ομάδες από 30 έως 45 έτη στις κουβέντες. "Πήγα να ψηφίσω για πρώτη φορά,να πάρει το μήνυμα ο Τσίπρας" κάποιος περί τα 40 που δεν είχε πάει, "ελπίζω να έχουν καταλάβει την ζημιά που έκαναν σε όλους μας" στέλεχος περί τα 38 "τέρμα η πλάκα" ένας 45 ετών, φράσεις που ακούγονταν στο διάλειμμα.  


Τέρμα η πλάκα. Αυτό κρατώ αλλά βάζω ένα ερωτηματικό, αν πραγματικά οι άνθρωποι του μόχθου, αν πράγματι οι αιμοδότες του κρατικού μηχανισμού και των "από το παράθυρο" διορισμένων κομματικών παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει τις δύο πλευρές και τους δύο ηγέτες.  


Τί μας λένε για το μέλλον


Κυριάκος Μητσοτάκης με βασικό στόχο να δουλέψουμε για ανάπτυξη, νέες δουλειές και λιγότερα βάρη για όλους και Αλέξης Τσίπρας με πρόταση για διαχείριση της φτώχειας μέσα από τον αγώνα των πολλών. 


Οι πολλοί βρέθηκαν από το 2015 και μετά στην γωνία, με το χέρι του Τσίπρα και της παρέας του, μέσα στην τσέπη τους. Υφάρπαζαν το εισόδημα και τον κόπο των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών. Των επιχειρηματιών και των υπαλλήλων τους, για να συντηρούν ένα σπάταλο κράτος, διορισμένους βαστάζους του κόμματος,ανεπάγγελτους, τρολάκια του διαδικτύου,ρεμπεσκέδες της Κουμουνδούρου και κάποιους ψευτομαρξιστές που όλοι θέλανε μια θεσούλα στο δημόσιο. Συμβούλοι, τσιράκια, μετακλητοί και μια σειρά από τεμπέληδες. 


Παράλληλα ο "κοτεράτος" αριστερός πρωθυπουργός, κλείνει το μάτι στις εσωτερικές ελίτ, που ακόμα και τώρα τον στηρίζουν . 


Αλήθεια το λαθρεμπόριο καυσίμων τι έγινε; Σχεδόν μηδενικά τα πρόστιμα.  


Το παράνομο εμπόριο; Σχεδόν μηδενικά τα πρόστιμα.  


Οι ΔΕΚΟ ΔΕΗ-ΔΕΠΑ συγκοινωνίες κλπ. Τα κέρδη που θα έπρεπε να μπαίνουν στα κρατικά ταμεία, που είναι;  


Που είναι η σοβαρή εξωτερική πολιτική ενός κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ; 


Που είναι η πιο σοβαρή υπόθεση διαπλοκής κατά τον ΣΥΡΙΖΑ της NOVARTIS;Αν δεν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, είναι σκευωρία.  


Που είναι η υπόθεση με τον Πετσίτη και τα όσα γίνονταν μεταξύ Λαυρεντιάδη και Μαξίμου; Πόσες και πόσες υποθέσεις.. 


Τέρμα η πλάκα με όλα αυτά


Στην ουσία μπαίνει ταφόπλακα σε ένα αστείο που η κοινωνία θέλησε να ανεχθεί για 5 χρόνια. 


 Είναι η τεράστια ευκαιρία...


 να μην ξαναεπιτρέψει σε αυτούς τους πολιτικούς, να την εξαπατήσουν


Είναι η ευκαιρία να δώσουν οι σκεπτόμενοι Ελληνες, με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου μια ισχυρή αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας να κυβερνήσει κάνοντας πράξη το όραμα και το σχέδιο της Ανάπτυξης. Να μιλήσουμε και πάλι για αρχές και αξίες που χάθηκαν μέσα στην απαξίωση από τους Πολάκηδες, Σπρίτζηδες, Σκουρλέτηδες, Παππάδες και Βαξεβάνηδες. Να επαναφέρει την υπερηφάνεια και την πίστη της κατάκτησης στον Έλληνα. Το γαμώτο"ναι ρε θα τα καταφέρω" γιατί έχω μυαλό και αγωνίζομαι!Να δώσει ελπίδα... Να αποδείξει ότι η πατρίδα δεν είναι τελειωμένη και ότι υπάρχει μέλλον για την γενιά των 40 και τα παιδιά της. 


Ας το κάνουμε πράξη και...τέρμα τα αστεία. Τέρμα η πλάκα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: