"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικος ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ουδετερόθρησκη Εθνεγερσία

Με σοβαροφανές και βαρύγδουπο ύφος απαιτούν να δώσουμε τα πάντα για να λάβουμε λιγότερα από τίποτα





Ουδετερόθρησκο κράτος λένε ότι θέλουν. Αυτό θεωρούν και σωστό και σύγχρονο και προοδευτικό.  


Η χριστιανική συνιστώσα του σύγχρονου κράτους πηγάζει από την Εθνεγερσία. Δηλαδή, οι νεοταξίτες λουκουμοδεξιάς, αριστεράς και... φιλελεδιάς θέλουν να ακυρώσουμε την ελληνική και χριστιανική Επανάσταση του 1821. 


Το πρώτο βήμα είναι η απαλοιφή του ονόματος του Χριστού από το Σύνταγμα. 


Υστερα θα έρθει ο επίσημος και με τη βούλα εξισλαμισμός, όταν οι μουσουλμάνοι γίνουν πλειοψηφία - κάτι που δεν θα αργήσει πολύ. 


Αραγε, για ουδετερόθρησκο κράτος πολέμησε ο Κολοκοτρώνης; 


Ο Γέρος του Μοριά, όπως αφηγήθηκε στα απομνημονεύματά του, το 1826, όταν οι φοβισμένοι προσκυνούσαν τον Ιμπραήμ, εκείνος διαμήνυσε στο Βουλευτικό (μέσω του Αναγνώστη Ζαφειρόπουλου και του Αναγνώστη Παπαγιαννακόπουλου):

 «Να κινηθούν όσοι βαστούν άρματα και πιστεύουν Χριστό και αγαπούν την Πατρίδα. Κρήτες, Αϊβαλιώτες, ό,τι είδος στρατεύματα και αν ήτον, και ας ελθούν να απαντήσωμεν και αυτόν τον μεγάλον κίνδυνον, και εγώ γίνομαι μικρότερος από όλους. Να μου στείλουν και πολεμοφόδια και διά ζωοτροφίες θα κάμω ό,τι ημπορέσω. Με νερό και με τα λείψανα των προβάτων ημπορούμε να περάσωμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: