"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η καθαρίστρια ως νέος... Κοσκωτάς!


Οι ελλογιμώτατοι δικασταί της ιστορικής Μαγνησίας άκουσαν τον κ. Πολάκη να ζητεί να μπουν μερικοί φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και είπαν να βοηθήσουν κι αυτοί την υπόθεση της δημοκρατίας.  


Δεν φταίνε αυτοί. Αν θέλουμε να αποφευχθούν εις το μέλλον τέτοιες παρεξηγήσεις, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να κατονομάσει αυτούς που πρέπει να μπουν στη φυλακή ώστε να γλιτώσουν οι όποιες καθαρίστριες βρεθούν εις το εδώλιον.  


Και τώρα ας μπούμε στην ουσία. Η γυναίκα αυτή παραποίησε πιστοποιητικό ώστε να εμφανισθεί ως απόφοιτος της έκτης δημοτικού, ενώ, ω της φρίκης, είχε καταφέρει να αποφοιτήσει από την πέμπτη. Γιατί μας κρύβουν με τι βαθμό αποφοίτησε;  


Διότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών και τη μαρτυρία του επόπτου, ο οποίος διεπίστωσε ότι, ενώ η περί ης ο λόγος εγκληματίας σκούπιζε και σφουγγάριζε κανονικά τα πατώματα, άφηνε ίχνη σκόνης στις γωνιές. Της έλειπε δηλαδή η δεξιότης βάσει της οποίας κρίνεται το έργο του καθαριστού. Ερευνώντας περαιτέρω, διότι προφανώς δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει, βρήκε την άκρη του νήματος. Δεν είχε πάει στην έκτη δημοτικού, όπου ως γνωστόν τελειοποιούνται οι γνώσεις του καθαρισμού με ειδικά μαθήματα για τις γωνιές. Λέγεται μάλιστα ότι οι δικαστές της, εξαντλώντας την ευαισθησία τους, τη ρώτησαν αν την ημέρα που διέπραξε το έγκλημα είχε πυρετό. Η θρασυτάτη δε τους απήντησε πως ήταν απύρετη, 36,7 ή 36,8, πάντως όχι παραπάνω.

 
Το ζήτημα περιπλέκεται έτι περαιτέρω εάν λάβουμε υπ’ όψιν τους αγώνες των καθαριστριών για τον εκδημοκρατισμό. Θυμηθείτε τη Χαρούλα την Αλεξίου με τα κόκκινα γάντια, θυμηθείτε τον Βαρουφάκη χωρίς γάντια, θυμηθείτε τη Νάντια τη Βαλαβάνη, επίσης χωρίς γάντια.  


Πώς είναι δυνατόν μια αδίστακτη εγκληματίας να σπιλώνει το ηθικό πλεονέκτημα τόσων αγώνων και τόσων διορισμών; 


Η καθαρίστρια, με την εγκληματική της δραστηριότητα, έβλαψε την ακεραιότητα του λαϊκού κινήματος όπως κάποτε είχε βλάψει την ακεραιότητα του πασοκικού τοιούτου ο περιώνυμος Γιώργος Κοσκωτάς. 


Δέκα χρόνια έμεινε στη φυλακή εκείνος, δέκα χρόνια θα μείνει κι αυτή.  


Ας την πάνε στις αγροτικές φυλακές της περιοχής να της μάθει ο Κουφοντίνας πώς καθαρίζουν όχι μόνον γωνιές αλλά και ανθρώπους.

 
Παρομοίασαν την καθαρίστρια με τον Γιάννη Αγιάννη των «Αθλίων». 


Ελάτε τώρα. Μας αρέσει να βλέπουμε εαυτούς υπό το πρίσμα της τραγωδίας, για να μην παραδεχθούμε ότι...



 αυτό που ζούμε είναι μια κωμωδία αντάξια του μεγάλου ντανταϊστή Αλφρέντ Ζαρί και του ήρωά του, του Βασιλιά Ιμπί


Σαν αυτόν ψάχνουμε τη λογική κάπου στο βάθος του τοπίου της ζωής μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: