"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Δικαιοσύνη" και τα λαχεία σκορπίζουν πλέρια ευτυχία.

Κι αν σου κάτσει να έχεις μαϊμουδίσει τη «λίστα Λαγκάρντ» και να μην πας ούτε μια μέρα φυλακή;

 
Θυμάστε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

 
(...)  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αυτό το τεφαρίκι με το μειλίχιο και ελαφρώς μπλαζέ υφάκι, δικάστηκε για νόθευση εγγράφου για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», από την οποία, ωωω μα τι σύμπτωσηηη, έλειπαν ονόματα συγγενών του! Η αυθεντική λίστα, αυτή των Γάλλων, τα περιελάμβανε και αυτή που παρέλαβε το ελληνικό ΣΔΟΕ, περιέργως, τα παρέλειπε!  


Ο Παπακωνσταντίνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά για πλημμεληματάκι. Ευτυχώς, παρανόμησε λίγο. Δεν ήταν δα και καμιά κακούργα καθαρίστρια να πλαστογραφήσει απολυτήριο δημοτικού και να φάει 10 χρόνια φυλακή κατακέφαλα. 


Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ», του επιβλήθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή, ενός έτους, με τριετή αναστολή, οπότε αποχώρησε ελεύθερος από το δικαστήριο.  


Η κακούργα η καθαρίστρια...


 φτωχή δεν είναι; 


Αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα του Παπακωνσταντίνου. 
Πήγε μέσα, στο μπαλαούρο.

 
Η (ελληνική) Δικαιοσύνη και τα λαχεία σκορπίζουν πλέρια ευτυχία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: