"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: H διπρόσωπη χώρα του Ιανού...



Γράφει ο Άλκης ο Ιανός


Όταν γίνονται καταλήψεις στα σχολεία για τη μείωση των πολικών αρκούδων λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε οι μαθητές είναι αγνοί αγωνιστές. Όταν γίνονται καταλήψεις για τη Μακεδονία, τότε οι μαθητές είναι χαφιέδες, φασίστες και χρυσαύγουλα.


Όταν αλωνίζουν "τα δικά μας παιδιά" στα πανεπιστήμια, τότε επικαλούμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν κάνουμε τίποτα. Όταν καταλαμβάνεται, όμως, ο χώρος ανοικοδόμησης του τζαμιού στο Βοτανικό, τους πετάμε έξω τους αλήτες γιατί είναι εθνίκια και ακροδεξιοί.


Όταν οι αστυνομικοί πλακώνουν στο ξύλο και πνίγουν στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές, που προσπαθούν να πλησιάσουν τον πολυχρονεμένο μας Αλέκση, τότε επιτελούν θεάρεστο έργο. Όταν, όμως, ακουμπούν μισή τρίχα από κανένα μπαχαλάκη, τότε τους βγάζουμε αμέσως στη σέντρα και διατάσσουμε ΕΔΕ.


Όταν οι αριστεροί μειώνουν τις συντάξεις, στην πραγματικότητα τις "αναπλαισιώνουν" για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Όταν τις κόβουν οι δεξιοί, τότε πρόκειται για ανάλγητο, αντιλαϊκό μέτρο.


Γιατί αυτή είναι η διπρόσωπη χώρα του Ιανού, όπου...


 η πραγματικότητα διαμορφώνεται μανιχαϊστικά κατά τας βουλάς της Αριστεράς και επιλέγουμε κάθε φορά την εκδοχή που μας βολεύει ...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: