"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟ-ΤΣΟΓΛΑΝΟ-ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η κατσίκα του γείτονα

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

 
Το επιχείρημα με το οποίο ο Τσίπρας αρνείται την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ότι «δεν μπορεί να ισχύει άλλο για τους κληρονόμους και άλλο για τα παιδιά του λαού».  


Κατ’ αρχάς, ο ισχυρισμός είναι εντελώς ψευδής. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει όσους έχουν τη σχετική οικονομική άνεση να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Συνεπώς, απαγορεύοντας τη λειτουργία οποιουδήποτε άλλου τύπου πανεπιστημίου πλην του δημοσίου, κάνει μια τρύπα στο νερό, εφόσον σκοπός του είναι να επιβάλει στους «κληρονόμους» ό,τι ισχύει και για τα «παιδιά του λαού». Δεν τους επιβάλλει τίποτε. Αυτοί, ούτως ή άλλως, πηγαίνουν κατευθείαν στις ΗΠΑ (στο εκάστοτε καλύτερο που μπορούν), ανεξαρτήτως του τι επιτρέπεται και τι όχι στον Υπαρκτό


Ο μόνος σκοπός του επιχειρήματος είναι να εξάψει τον κοινωνικό φθόνο, δηλαδή, η παροιμιώδης κατσίκα του γείτονα. 


Η συζήτηση για το Σύνταγμα, την περασμένη εβδομάδα, μας έδειξε...


 τον Τσίπρα στο χειρότερό του, που είναι και το χυδαιότερό του...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/11/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: