"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητος ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Βασικός λαοσυνάχτης των συλλαλητηρίων

Κι άλλη ελληνική πρωτιά: Μαζεύεται κόσμος για να διαδηλώσει υπέρ των εθνικών συμφερόντων που απειλούνται από την αριστερή κυβέρνηση!




Αν υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα κανονική Δεξιά, πρέπει να μεριμνήσει ώστε με έξοδα του κόμματος να στηθούν ανδριάντες που θα αναπαριστούν τα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης της Αριστεράς - και της πρώτης φοράς και της δεύτερης. Από τον Βαρουφάκη μέχρι τον Τσακαλώτο κι από τον Μπαλτά μέχρι τον Φίλη και τον Παππά, όλοι έχουν κάνει τόση δουλειά εναντίον της αριστερής ιδεολογίας όση δεν θα μπορούσαν να κάνουν ο Μανιαδάκης του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, ο ΙΔΕΑ, ο Ρέιγκαν, η Θάτσερ και ο Νάιτζελ Φάρατζ μαζί. 


Είπαν πολλά κι έκαναν τα ανάποδα.  


Δεν έχουν ιδέα για τίποτα και αερολογούν επί παντός επιστητού. 


Δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και κουκουλώνουν τα προφανή. 


Προσπαθούν να χαρίσουν τα αμεταβίβαστα και να γκρεμίσουν τα ακλόνητα. 


Τέτοια πλημμύρα ψυχολαλά πολιτικών δεν έχει ματαγίνει στον τόπο. 


Και τώρα, στο Μακεδονικό. Ο Ζάεφ, ποτέ, σε καμιά περίπτωση δεν τα έχει πει τόσο μαχητικά υπέρ των Σκοπίων όσο τα λένε οι συριζιάνοι. Οι τύποι εδώ, αν μπορούσαν, θα έπειθαν το κοινό ότι τα Σκόπια τα λένε Μακεδονία πριν αναφανεί η Σελήνη στο στερέωμα κι ότι οι Σκοπιανοί είναι προσέληνοι (δηλαδή, υπάρχουν στον τόπο τους πριν εμφανιστεί η Σελήνη), όπως ακριβώς η ελληνική παράδοση όριζε ως αρχαιότατους και προσέληνους τους Αρκάδες.

 
Πόσα να αντέξει ο άνθρωπος;  


Του παίρνουν τα ορατά -δουλειά, αποταμιεύσεις, τα ψιλά από την τσέπη, ακίνητα και μετοχές- και δεν χορταίνουν. Θέλουν κι άλλα. 


Θέλουν και τα αόρατα, αλλά και κομμάτια από το παρελθόν και το μέλλον της Ελλάδος


Θέλουν και να ξεχάσεις τα κόκαλα που έσπειραν οι πρόγονοί σου σε κάθε γωνιά τούτου του τόπου, θέλουν και να σκύβεις το κεφάλι όταν προσβάλλουν τους νεκρούς, λέγοντας «χ@στηκα αν τους σκότωσε ο Κεμάλ».

 
Ε, λοιπόν...

όχι. Τα έκαναν πολλά και θα βρεθούν οι περισσότεροι για να τους το φωνάξουν και να αποδείξουν (όπως πάντοτε δύνανται) ότι οι πολλοί μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους.

 
Βασικός λαοσυνάχτης των συλλαλητηρίων είναι η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: