"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τραλαλά και τα παραμύθια της Χαλιμάς

Του ΕΥΤΥΧΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ


Σφίγγουν οι ζέστες και καθώς πλησιάζει η μέρα ψήφισης του «πακέτου» με τα προαπαιτούμενα, φαίνεται πως οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν απαντήσεις σαφώς επηρεασμένοι από τις υψηλές θερμοκρασίες


Τα συμπτώματα της παράδοξης αυτής «υπερθερμίας» εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο μετά και τη μη ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τις ενοχλητικές λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.


Πάμε, λοιπόν:


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως οι βουλευτές του κόμματός του θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις γιατί «δεν είναι τραλαλά, όπως γράφεται».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, απαντώντας στην κριτική για τα μέτρα που έρχονται κυρίως με τις περικοπές στις συντάξεις, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση των πολιτών. Όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς».


Σε άλλη ερώτηση, για την εκποίηση της δημόσιας περιοουσίας, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε: «Διαβάζω ότι δίνεται η ελληνική περιουσία στους δανειστές. Είναι της πλάκας όλα αυτά». 


Φαίνεται πως κάποιοι έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και το έχουν ρίξει στο καλαμπούρι και στις ατάκες «για να ξεμπερδεύουμε». Μόνο που η υπόθεση για τους πολίτες δεν είναι για γέλια.


Υπάρχουν βέβαια και πιο «σοβαρές» περιπτώσεις, όπως αυτή του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, που εκτιμά ότι...

 «η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών θα φανεί μετά από 3-4 χρόνια. Αυτός είναι ο νόμος της οικονομίας». Μόνο που ο νόμος αυτός υπονομεύει το όραμα του πρωθυπουργού της χώρας για καθαρή έξοδο, με υποσχέσεις για άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.


Αλλά, είπαμε, ας μην το σοβαρέψουμε. Τσιριμπίμ τσιριμπόμ, που θα έλεγε και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: