"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το επαχθές και επονείδιστο χρέος είναι των Ελλήνων. Στον ΣΥΡΙΖΑ




Τον Ιούνιο του 2015 το pet project της Ζωής Κωνσταντοπούλου ολοκληρωνόταν. Το Preliminary Report για «το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος» είχε εκτυπωθεί. Η εκτύπωση του θα στοίχιζε 112 χιλιάδες ευρώ, η ύπαρξη του θα διαφημιζόταν από το Κανάλι της Βουλής αλλά θα προξενούσε ελάχιστο ενδιαφέρον στο εσωτερικό και μηδενικό στο εξωτερικό.

 
Την περασμένη Παρασκευή, τρία χρόνια μετά την κωμωδία του 2015 εκατοντάδες έντυπα του Preliminary Report θα έβρισκαν τον προβλεπόμενο από το επίπεδο της εργασίας προορισμό τους:  Έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης, σε απόσταση 100 μέτρων από το γραφείο της Ζωής. Πεταμένα πιθανόν από την ίδια ή από κάποιον υπάλληλο της.  


Το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος σαν κωμωδία είχε κλείσει. Για να συνεχιστεί σαν τραγωδία.  


Τέσσερα εκατομμύρια, πάνω από τους μισούς Έλληνες χρωστάνε στην εφορία. Από τα 4 εκ. το 54% χρωστάει κάτω από 500 ευρώ. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών, ύψους 100 δισ. ευρώ, τα 55 δισ. ευρώ από πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων ή από μη καταβολή ΦΠΑ.

 
Η δυνατότητα απόδοσης φόρων έχει εξαντληθεί με αποτέλεσμα το 2017 130 χιλιάδες Έλληνες να κάνουν αποποίηση κληρονομιάς, τριπλάσιος αριθμός από το 2013, με τα ακίνητα που αποδίδονται στο κράτος να καταστρέφονται λόγω αδυναμίας συντήρησης.


 Είναι το επαχθές και επονείδιστο χρέος των Ελλήνων απέναντι στο ίδιο τους το κράτος που καμία Ζωή και κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την διάθεση να καταγράψει. Η υπερφορολόγηση που  οδήγησε στη δημιουργία του υπερπλεονάσματος που θα σπαταληθεί σε προεκλογικές παροχές την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές.



Το θέμα όμως δεν είναι το έγκλημα που διαπράττεται καθημερινά, ούτε οι Ευρωπαίοι που έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αλλά...

 τι θα κάνει η αντιπολίτευση.  


Η καταστροφική εικόνα που έχει δημιουργηθεί δεν αντέχει σε υποσχέσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια και έκπτωση 40% έως 50% για εργασίες που αφορούν στην πλήρη ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων.

 
Απαντά σωστά αλλά πώς να το πω ρε παιδάκι μου. Too remote, too technical για να δείξουν στον κόσμο ότι κάτι συμβαίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα οικονομικό ηλεκτροσόκ στην οικονομία κατανοητό και από τον τελευταίο Έλληνα. Μια διαγραφή των χρεών κάτω των 1000 ευρώ στην εφορία. Μια αλλαγή στον νόμο για τις κληρονομιές που έχει κάνει το κράτος τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακινήτων. Κάτι άλλο.




Οι Έλληνες πολίτες καταστρέφονται από τα χρέη των φόρων που δημιούργησε η πολιτική μιας κυβέρνησης για να βολεύει τον Καρανίκα και τον σύζυγο της Καφαντάρη


Κανένας Τσίπρας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό το επονείδιστο και επαχθές χρέος.  


Η ΝΔ όμως πρέπει να το κάνει σημαία. Όχι μόνο επειδή η σταδιακή διαγραφή του θα απελευθερώσει τον πολίτη από τα δεσμά του κράτους αλλά για να θυμίζει στους Έλληνες το μεγαλύτερο παραμύθι στην πολιτική ιστορία της πατρίδας τους. 


Την κυβέρνηση που βγήκε υποστηρίζοντας ότι θα πάρει λεφτά από τους ξένους, μέχρι να φανεί ότι ξένοι είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, που πρέπει να ακουμπάνε και την τελευταία τους δεκάρα για να αποκαταστήσουν τους χιλιάδες ανεπάγγελτους μετακλητούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: