"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Για τον «Μινώταυρο του Φιλελευθερισμού» μίλησε ο Πρ. Παυλόπουλος στην κηδεία Μητσοτάκη



«… είθε το χώμα της Κρήτης που θα σε σκεπάσει, χώμα ιερό και ευλογημένο, στο οποίο εξουδετερώθηκε ο Μινώταυρος του Φιλελευθερισμού, να είναι ελαφρύ…»


Η φράση αυτή, με την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε να αποχαιρετίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη.


Η αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου έκανε πολλούς από τους παριστάμενους στη νεκρώσιμη ακολουθία, να κοιταχτούν εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους με αμηχανία, ενώ ένας ελαφρύς ψίθυρος απλώθηκε από άκρη σε άκρη στην Μητρόπολη Αθηνών.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε εκ παραδρομής από κεκτημένη ταχύτητα και δεν είχε σκοπό να προσβάλει την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, φέρνοντας στο επίκεντρο ένα θέμα για το οποίο κανείς δεν έπρεπε να μιλήσει αυτές τις μέρες.


Θετική πάντως ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις άκουσε την αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου σήκωσε τη δεξιά γροθιά του σε ένδειξη αποχαιρετισμού ενώ ταυτόχρονα αγκάλιασε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: