"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ανατροπή: Ο ισοβίτης τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο επειδή ήθελε τη συνταγή για τα γιουβαρλάκια . Ο Υπουργός το μόνο που ήθελε είναι να βοηθήσει τις προσπάθειες του κρατούμενου να λάβει μέρος στο Master Chef

Aπό τον aNameToCome


Ποτέ δεν συμφώνησα με το ρητό ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια αλλά σίγουρα βοηθάει να μην κάνει τουλάχιστον ομαδικό σεξ σε δημόσια θέα. Όχι ότι είμαστε πουριτανοί ή ενάντια στο ομαδικό σεξ, τουναντίον αυξάνει την κοινωνικότητα και την εξωστρέφεια του ατόμου, απλώς όταν είσαι σε μια δημόσια, προβεβλημένη θέση καλό είναι να κρατάς τουλάχιστον τα προσχήματα για να διατηρήσεις έστω και ψήγματα κύρους.


Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στην τραγελαφική προσπάθεια της κυβέρνησης να πολεμήσει δήθεν την διαπλοκή και τον καταγέλαστο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέληξε σε ένα φιάσκο μεγαλύτερο και από τις πρόσφατες παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου, αφού πριν πρόσφερε άφθονο γέλιο με κάτι Ινστιτούτα Φλωρεντίας και καναλάρχες που αποκαθηλώθηκαν επειδή κοιμήθηκαν δύο βράδια σε ράντζα


Ποιος δεν θυμάται τον Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια του και τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη ότι συμμετείχε απλώς ως λαγός της κυβέρνησης. Το κύρος του μέχρι τότε κολλητού του πρωθυπουργού και θεωρούμενου Μακιαβέλι του ΣΥΡΙΖΑ (LOL) καταρρακώθηκε σε ανεπανόρθωτο βαθμό αφού από τότε έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο και ασχολείται με κάτι διαστημικά προγράμματα και μάλλον προσπαθεί να στείλει την ξεφτίλα που υπέστη σε τροχιά στο διάστημα. Όμως η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τους δικούς της εκλεκτούς -που συχνά μιλάνε την γλώσσα του Ιωσήφ Στάλιν – δεν έχει σταματήσει.
 
Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι εμπόδιο αποτελεί πρόεδρος γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας ο οποίος φέρεται να μην είναι τόσο χαρούμενος στην ιδέα να παραχωρήσει τον χώρο των ΜΜΕ στους ανταγωνιστές του που όλως τυχαίως είναι και εκείνοι πρόεδροι ΠΑΕ και ενδιαφέρονται επίσης για τον χώρο των ΜΜΕ με αποκλειστικό σκοπό βεβαίως να ενημερώσουν αμερόληπτα τον ελληνικό λαό.


«Ο ισοβίτης πήρε τον κ. Καμμένο γιατί είχε μονάδες περίσσεμα και δεν ήθελε να πάνε χαμένες»


Πριν τρία χρόνια, το πλοίο Noor 1 πιάστηκε με μια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στα αμπάρια του. Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που είναι εντελώς καινούργιο είναι η πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο Υπουργός Άμυνας συνομιλούσε με τον ισοβίτη κύριο κατηγορούμενο για την υπόθεση όταν ο δεύτερος ήταν ήδη στη φυλακή καταδικασμένος. Ξεπερνάμε τα χαζά ερωτήματα που βρήκε ο κατάδικος το κινητό στη φυλακή αφού ως γνωστόν τα καινούργια iPhone πρώτα κυκλοφορούν στον Κορυδαλλό και μετά στην υπόλοιπη χώρα.

 
Προκύπτουν όμως όσο να 'ναι κάποια ερωτηματικά από το πως γνώριζε ο ισοβίτης το προσωπικό τηλέφωνο του υπουργού. Και κυρίως για ποιο λόγο να τηλεφωνεί ο ισοβίτης στον υπουργό. Δεν είναι καν ο καθ' ύλην αρμόδιος για τα θέματα που τον απασχολούν αν υποθέσουμε ότι μπορεί όποιος πολίτης έχει κάποιο θέμα να τηλεφωνεί στον εκάστοτε υπουργό. Και ας υποθέσουμε ότι το βρήκε από κάπου το τηλέφωνο και ας υποθέσουμε ότι για κάποιο λόγο προσωπικής συμπάθειας ή ταιριαστού ζωδιακού χάρτη, επέλεξε να πάρει τον υπουργό. Ο υπουργός γιατί δέχτηκε να μιλήσει μαζί του και μάλιστα για είκοσι ολόκληρα λεπτά; Τι είχαν να πουν;  


Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι ο μοναδικός σκοπός της επικοινωνίας ήταν...
 το ανθρώπινο ενδιαφέρον του κ. Καμμένου για έναν συνάνθρωπο μας που σε μια άτυχη στιγμή φόρτωσε 2,5 τόνους ηρωίνης στο βαπόρι του χωρίς καν να το καταλάβει.

 

Συγκινητική είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον άδικα βαλλόμενο υπουργό αφού βγήκαν και στήριξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τον κ. Καμμένο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα είπε το αμίμητο «δεν απαγορεύεται να μιλάει ένας υπουργός στο τηλέφωνο με έναν ισοβίτη», φράση που θα μείνει στην ιστορία δίπλα στην δήλωση του Βουλγαράκη περί νόμιμου που είναι αυτονοήτως και ηθικό


Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος δεν δίστασε να κάνει υποδείξεις και στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη όταν αυτός απάντησε στην ανεκδιήγητη δήλωση του ότι το να μιλάει ένας υπουργός με ένα κατάδικο το απαγορεύει η συνταγματική διάταξη της διάκρισης των εξουσιών. Το να κάνει ο Τζανακόπουλος μάθημα στον Τσακυράκη είναι σαν να κάνει υποδείξεις η Πάολα στην Μονσερά Καμπαγιέ αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του κυβερνητικού εκπρόσωπου ο οποίος έχει μείνει δυο χρόνια στο Αιγάλεω.




Δεν υπάρχουν σχόλια: