"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το Ινστιτούτο Φλωρεντίας βοήθησε στην κατασκευή του Hellas SAT 3



Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: ο υπουργός Διαστημικής Πολιτικής και Ενημέρωσης, προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στον δορυφόρο με τα ελληνικά χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να μεταφέρει τη σημαία της Ελλάδας στο διάστημα και να γράψει νέες λαμπρές σελίδες στη μεγάλη διαστημική ιστορία των Ελλήνων!

 
Γιατί μπορεί ο δορυφόρος να έχει κατασκευαστεί από γαλλική εταιρία και μπορεί η Hellas Sat να ανήκει στην αραβικών συμφερόντων Arabsat, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες που ως γνωστόν κατάγονται από τον πλανήτη Σείριο δεν πρέπει να το γιορτάσουν, όπως άλλωστε τόνισε και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς που παραβρέθηκε στην πανηγυρική εκτόξευση και την χαιρέτισε μάλιστα με ένα μικρό λόγο.

 
Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν δίπλα από τον Νίκο Παππά, οι πιστοί του συνεργάτες, δηλαδή οι άνθρωποι από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Ως άριστοι γνώστες των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει και με την έκθεσή τους - σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα χωρούσαν μέχρι τέσσερα κανάλια - δεν λείπουν στιγμή από το πλευρό του έλληνα Νηλ Άρμστρονγκ, του σκαπανέα του Διαστήματος, του Νίκου Παππά.

 
Έτσι με τη βοήθειά τους, ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, προσέθεσε ελληνικό χρώμα στον δορυφόρο: Έγραψε επάνω του συνθήματα υπέρ της ομάδας του γνωστού κυβερνητικού οραματιστή Ιβάν Σαββίδη και κόλλησε στην άτρακτο φωτογραφίες του Γέροντα Παΐσιου ώστε να δείξει ότι και οι Έλληνες μπορούν να συνεισφέρουν στην ασφάλεια και στην τεχνική πληρότητα του εγχειρήματος.

 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της εκτόξευσης, έπειτα από παράκληση του ίδιου του Νίκου Παππά, ακουγόταν από τα μεγάφωνα το «Καλύτερο Παιδί» του Γιάννη Πλούταρχου, αγαπημένου καλλιτέχνη του υπουργού, που τον ακούει πάντα τις στιγμές που θέλει να γιορτάσει κάτι, όπως τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις εκλογές, η την επιστροφή της πατρίδας μας στη διαστημική θέση που δικαιωματικά της ανήκει. 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: