"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κυβέρνηση τσαρλατάνων σε νευρική κρίση



Ο βασικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος ο Καμμένος, υποδέχεται την συμφωνία στο Eurogroup με μία γραβάτα με … πέη. 


Ο υπουργός προπαγάνδας Νίκος Παππάς έκανε retweet ενός χρήστη που σχολίαζε την παραίτηση Ταγματάρχη από την ΕΡΤ γράφοντας: «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ. Στα α@@@@@α μας»!  


Για τον Πολάκη τα ξέρετε! 


Αυτή η κυβέρνηση μοιάζει να είναι σε νευρική κρίση…


Δεν θα πιαστούμε από τα ηθικοπλαστικά στοιχεία των περιστατικών. Ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν είναι συνηθισμένο να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι και πρέπον. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά αυτούς διάλεξε ο ελληνικός λαός!  


Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κυριολεκτικά βγει από τα ρούχα τους. Δεν κρατιούνται πλέον με τίποτα.  


Αν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο πανίσχυρος Νίκος Παππάς δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του στο twitter, τι θα έκανε αν είχε δύο «αντιπάλους» απέναντί του στο γραφείο του; Θα τους χαστούκιζε μέχρι θανάτου;


Η περίπτωση του κ. Καμμένου είναι περισσότερο «ύποπτη». Είναι ο βασικός εταίρος του κ. Τσίπρα. Είναι ο άνθρωπος που έχει στηρίξει όσο κανένας άλλος τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αναγκαστεί για λογαριασμό του Αλέξη να γλύψει εκεί που έφτυνε και να εκτεθεί σε βαθμό κακουργήματος. Εδώ έφτασε να πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να χαιρετήσει τους συνέδρους προσφωνώντας τους «συντρόφους». Αυτός, ένα γνήσιο παιδί της λαϊκής Δεξιάς.


Και που έφτασε; Να κοροϊδέψει τον συνέταιρό του, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες μας έλεγε ότι θα έλυνε το χρέος και θα φορούσε, επιτέλους, γραβάτα. Βγήκε, λοιπόν, στον προσωπικό του λογαριασμό του  twitter μία φωτογραφία με … πέη.  


Τι να υποθέσουμε; Πείτε μας εσείς! 


Ο ίδιος ισχυρίστηκε λίγα λεπτά αργότερα ότι το έκανε το … παιδί. Ούτε σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σταθούμε. Ο ίδιος είχε στείλει στο αυτόφωρο δημοσιογράφους επειδή εκθέτανε το παιδί του και πιθανότατα να είχε και δίκιο! Αλλά δικαιούμαστε να νιώθουμε ανακουφισμένοι ως Έλληνες πολίτες. Κι αυτό διότι η Ελλάδα δεν είναι (ακόμη) πυρηνική δύναμη και έτσι ο υπουργός Άμυνας δεν διαθέτει κάποιο βαλιτσάκι με κωδικούς.


Τι συμβαίνει, λοιπόν, σε αυτή την κυβέρνηση;  


Ποιος τους ενοχλεί;  


Πήγαν και ψήφισαν τα πάντα, δέσμευσαν την χώρα μέχρι το 2060 και πιθανότατα κέρδισαν μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία. Ή δεν είναι έτσι;  


Οι ίδιοι γνωρίζουν. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Από την άλλη θυμόμαστε τον Αντώνη Σαμαρά να λέει μία φορά «γαμώ το κεφάλι μου» και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Άλλη ιστορία αυτή. Μόνο που καμιά φορά διαβάζοντας τις περισπούδαστες αναλύσεις για τον … νεοφιλελεύθερο τύπο και το πώς αυτός αντιμετωπίζει την (πρώην) λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεσαι ότι «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».


Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: 
 

Έτσι θα πάμε; 


Αν έχουν νεύρα ας πάνε σε ένα ξενοδοχείο και ας κλειστούν μερικές μέρες με την Κεντρική τους Επιτροπή να βγάλουν τα μάτια τους. Να πουν ό,τι έχουν να πουν, να ηρεμήσουν και να συνεχίσουμε αμφότεροι την πορεία μας. Ή δεν είναι και τόσο απλό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: