"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τέτοια φρούτα δεν ξανάδαμε!



Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την υγιεινή διατροφή στα σχολεία. Θέλει να μάθει στα παιδιά των ευρωπαϊκών χωρών να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Και δίνει λεφτά γι’ αυτό. €150 εκατομμύρια για την περίοδο 2015 -2016. Δεν είναι λίγα.




Μ’ αυτά τα λεφτά, τα κράτη μέλη θα αγόραζαν φρούτα και λαχανικά τα οποία θα διένειμαν δωρεάν στα σχολεία, ώστε τα παιδιά, κυρίως του Δημοτικού, που έχουν συνηθίσει σε «πλαστικές» τροφές να ανακαλύψουν τη νοστιμιά και το όφελος της υγιεινής διατροφής. 


Ρώτησαν λοιπόν τα κράτη – μέλη: ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα;  


Ενδιαφερόμαστε, είπαν τα κράτη. Κι έτσι μοιράστηκαν αναλογικά τα κονδύλια.




Για την Ελλάδα αναλογούσαν €3.143.000.




Φυσικά, έπρεπε κάθε χώρα να υποβάλει ένα σχέδιο: πώς θα διαχειριστεί αυτό το ποσόν, πώς θα το μοιράσει, και πώς θα ελέγξει αν τα λεφτά θα φτάσουν με μορφή φρούτων στα παιδιά ή θα καταλήξουν στις τσέπες επιτηδείων.  


Όλα τα κράτη μέλη, ακόμα και τα καινούργια της Ανατολικής Ευρώπης, υπέβαλαν το σχέδιό τους


Ποιο κράτος δεν υπέβαλε τίποτε; 


Σωστά υποθέσατε. Η Ελλάδα!  


Ποιο κράτος δεν απορρόφησε ούτε ένα ευρώ από τα €3.143.000 της Ε.Ε.; 


Σωστά υποθέσατε πάλι: η Ελλάδα.




Η ζημιά είναι διπλή:


  Πρώτον οι Έλληνες αγρότες έχασαν €3.143.000 μια εποχή που και ένα ευρώ που πέφτει (ερχόμενο από το εξωτερικό) στην αγορά είναι πολύτιμο


Η πιο μεγάλη ζημιά όμως έγινε στις προοπτικές υγείας των παιδιών μας. Ας το δούμε αυτό λίγο περισσότερο:  


Η Ελλάδα έχει τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Ελλάδα το 48,9% των επτάχρονων αγοριών και το 44,8% των επτάχρονων κοριτσιών έχει βάρος άνω του φυσιολογικού, ενώ το 23,9% των αγοριών και το 18,6% των κοριτσιών είναι τόσο πάνω από το φυσιολογικό βάρος που θεωρούνται παχύσαρκα. Όσο μεγαλώνουν οι ηλικίες, το πρόβλημα επιδεινώνεται. Στα παιδιά ηλικίας 9 ετών, το 57,2% των αγοριών και το 50% των κοριτσιών έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Είναι, κυρίως, βόμβα στα θεμέλια της υγείας των επόμενων γενεών. «Δημιουργούμε» παιδιά με καρδιαγγειακά προβλήματα και προδιάθεση για διαβήτη από την ηλικία των δέκα ετών, υποψήφια για έμφραγμα στα 40 και στα 45 τους χρόνια.




Τα ξέρουν αυτά οι «αρμόδιοι»; 


 Φυσικά και τα ξέρουν.




Και γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα μήπως και μειώσουν κάπως την παιδική παχυσαρκία; 


Γιατί τα λεφτά ήταν λίγα, Άρη, για να τα παντελονιάσουν! Ποιος να ασχοληθεί με τρία ψωροεκατομμύρια; Ποιος να πρωτοφάει, όταν την ίδια στιγμή η μεγάλη μάσα λέγεται «πρόγραμμα για τους πρόσφυγες»; €803.000.000 έδωσε στη χώρα μας η Ε.Ε., το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δοθεί για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και τι το κάναμε;




Το Echo, το Διευθυντήριο της ΕΕ, αρμόδιο για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι για κάθε €100 που δόθηκαν στην Ελλάδα για την διαχείριση του προσφυγικού, τα €70 εξαφανίστηκαν!


Δηλαδή €562.100.000 δεν μπορούμε να βρούμε πού πήγαν! Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι δεν πήγαν στον σκοπό για το οποίον διατέθηκαν. Ίσως τα έβαλε η κυρά – Τασία να λιαστούν μαζί με τους πρόσφυγες.  
Όταν λοιπόν υπάρχει η μεγάλη ρεμούλα των €800 εκ. ποιος να κάτσει να ασχοληθεί με τα μαρούλια και τα μπρόκολα των €3,1 εκ.!  
Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πώς μας βλέπουν στην Ε.Ε. και τι γνώμη έχουν για την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής της ηγεσίας σε μια χώρα που δεν έχει μαφία, επειδή αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο ίδιος ο κρατικός – κομματικός μηχανισμός
Ναι, δεν δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το κράτος – μαφία. Είναι διακομματικό προϊόν και οι ρίζες του πάνε πολλά χρόνια πίσω, ακόμα και στην εποχή της τουρκοκρατίας. Αλλά τέτοια απροκάλυπτη ρεμούλα, τέτοια λύσσα για βουτιές στην τσέπη του Ευρωπαίου και του Έλληνα φορολογούμενου, τέτοια σάπια, σκουληκιασμένα πολιτικά φρούτα δεν ξανάδαμε. Κι ελπίζω να μην ξαναδούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: