"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Μετά την AGB η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει να εξαιρεθεί και από τα αλκοτέστ!Το δικαίωμα να αγνοούν την πραγματικότητα ώστε να μη χρειαστεί να κριθούν ή να κάνουν κάτι, διεκδικούν δυναμικά οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ με συγκέντρωση που έκαναν έξω από το κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.


Στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ είναι ιδιαίτερα σκληροί στα θέματα των μετρήσεων καθώς αποτελούν ένα νεοφιλελεύθερο μέτρο που κατατάσσει τους ανθρώπους σε αποδοτικούς και όχι, δηλαδή οδηγεί στην εντατικοποίηση.

Μάλιστα ζητούν να επεκταθεί η εξαίρεσή τους από κάθε είδους μετρήσεις όπως για παράδειγμα οι μετρήσεις στα αλκοτέστ, οι μετρήσεις του ζαχάρου και της χοληστερίνης, οι μετρήσεις των σωματικών διαστάσεων από τους ράφτες (γιατί κάποιος με μεγάλα νούμερα νιώθει χοντρός), κοκ.


Τέλος κάνουν λόγο για την μη ευνοϊκή θέση στην οποία βρίσκονται ως εργαζόμενοι κρατικού καναλιού, αφού εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να μεταδίδουν ειδήσεις που αρέσουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση ενώ οι άλλοι είναι ελεύθεροι να μεταδίδουν πράγματα που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: