"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Έλληνες ψυχραιμία! - Ο ξενέρωτος Ολλανδός ζηλεύει

Γράφει ο Άλκης ο Greek Lover


"Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια" είπε ο Γερούν (πιθανώς υπό την "πήρεια μια γερής ολλανδικής μπαφιάς) και οι περήφανοι Νότιοι εξεγέρθηκαν.

 
Έλληνες ψυχραιμία! Ξαρματώστε και κρύψτε τα κουμπούρια! 


Ο ξενέρωτος Ολλανδός ζηλεύει που μεθοκοπάμε χωρίς να ξερνοβολάμε όπως οι συμπατριώτες του και που όταν οι ψηλές ξανθές Ολλανδές κατεβαίνουν στα μέρη μας τρελαίνονται από τα μελαχρινά, ηλιοκαμένα, αρρενωπά ελληνικά κορμιά.

 
Επίσης ζηλεύει που στην Ελλάδα κερνάμε σφηνάκια, ενώ στις τσιγγουνοπάμπ τους μετράνε το αλκοόλ με τη μεζούρα.

 
Τώρα σε ό,τι αφορά την ιστορική αλήθεια των λεγομένων του ... Εντάξει ... Ας αφήσουμε την ιστορία να ξετυλιχθεί μόνη της μέσα από εικόνες (που αναπολούμε;).



Μαζί τα ήπιαμε!


ΥΓ 1: Ο Έλληνας εξεγείρεται όταν ένας ξένος τού θίγει το φιλότιμο. Όταν το κάνει μόνος του, είναι όλα εντάξει. 


 

ΥΓ 2:  
Γερούν, δίκιο ξεδίκιο, το γενικότερο ύφος της δήλωσής σου και η υποτιμητική αναφορά στις "γυναίκες" μού έβγαλε μια "βλαχιά" ως προς το χαρακτήρα σου που έως τώρα δε μας είχες δείξει και που το κομψό σου ντύσιμο δεν μπορεί πλέον να τη συγκαλύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: