"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αλλο Μέσι, Νεϊμάρ και άλλο Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καραμπαλίκας… Τσίπρας



Ο Αλέξης Τσίπρας φαντασιώνεται πως θα γυρίσει το ματς, όπως έκανε η Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.


Πρόκειται για μια απόλυτα λογική φαντασίωση. Το πρωθυπουργικό tweet, όμως, αποκαλύπτει και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η κυβέρνησή του. Περιμένει ένα θαύμα για να σωθεί.  


Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να γνωρίζει πως τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική τα θαύματα δεν γίνονται από μόνα τους.  


Τα θαύματα τα πετυχαίνουν οι ηγέτες, είτε των Κοινοβουλίων είτε των ποδοσφαιρικών γηπέδων.


ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ προς στιγμήν στον Αλέξη Τσίπρα. Ας σκεφτούμε πως πριν από μόλις πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 4%. Η μνημονιακή απόγνωση των πολιτών σε συνδυασμό με την ανδρεοπαπανδρεϊκή ρητορική τον εκτόξευσαν στο 36%. Η αποθέωση για τον πρωθυπουργό ήταν απίστευτη, καθώς υποσχόταν πως δεν θα κάνει κωλοτούμπα και ετοιμαζόταν να σκίσει τα Μνημόνια. Τελικά, δεν έμεινε Μνημόνιο για Μνημόνιο, πολυνομοσχέδιο για πολυνομοσχέδιο και πρόσθετα των επιπροσθέτων μέτρα που να μην έχει υπογράψει. Α, ξέχασα, έρχεται και το νέο εξτρά πακέτο με αφορολόγητο και μειώσεις συντάξεων σε λίγους μήνες.


ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΟ αντίστασης ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει πλέον να είναι σύμβολο λαϊκισμού και γελοιότητας


Η περιφρόνηση που εισπράττουν από την κοινωνία είναι η μεγαλύτερη κατάντια. Το να έχεις υποσχεθεί τα πάντα και να μην έχεις καταφέρει τίποτα είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα ήθελε να πετύχει ό,τι πέτυχε και η Μπαρτσελόνα.


ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ είναι ξεκάθαρο γιατί...
 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Μπάρτσα και ο Τσίπρας… Μέσι. 


Η ομάδα της Βαρκελώνης δεν λέει μεγάλα λόγια, βάζει γκολ. Δεν έχει κολλημένους ιδεοληπτικά υπουργούς -επιπέδου Νίκα, Μανίκα, Λιά, Καραμπαλίκα που έλεγε και η διαφήμιση-, διαθέτει παικταράδες. Δεν κρύβεται πίσω από ψεύτικες καταστάσεις, έχει ψυχή και τη βγάζει στο γήπεδο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια, που τυπικά κυβερνάει τη χώρα, ουσιαστικά παίζει καθυστερήσεις. Κάθε φορά που βρίσκεται κοντά στη λήξη του ματς τρώει μαζεμένα αρκετά αυτογκόλ. Το μοναδικό που έχει καταφέρει είναι να πληρώνουν οι θεατές όλο και πιο ακριβό εισιτήριο, για να παρακολουθούν ένα όλο και πιο φτηνό θέαμα. Και ενώ η Μπάρτσα σηκώνει το ένα τρόπαιο μετά το άλλο, η οικονομία της χώρας μας πέφτει κατηγορία σε κάθε νέα έρευνα που δημοσιεύεται. 


Το θαύμα που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει. Αντιθέτως, με τον τυχοδιωκτικό τρόπο που παίζει, θα μαζεύει συνεχώς την μπάλα από τα δίχτυα. Και, δυστυχώς, ο κίνδυνος προβάλλει ξανά: να μας αποβάλουν από το πρωτάθλημα και από τα σαλόνια της Ευρώπης να «μεταφερθούμε» σε αλάνες τύπου Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: