"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝΟΥΔΟ-ΜΠΟΥΧΕΣΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: H Iστορία μιας παρ΄ολίγο σερβιέτας! Να θυμήσουμε στους οξυδερκείς καραμανλικούς την χαρτοπετσέτα του Γιάννη Παπαθανασίου (ΜΕΡΑΚΛIΔΙΚΟ VIDEO)



-Αποθεώστε τους!


Καθώς οι ζητωκραυγές για την αθώωση των Βατοπεδινίστας συγκλονίζουν την Οικουμένη και  η Κontranews κυκλοφορεί με επικά πρωτοσέλιδα υπέρ του Καραμανλή, αξίζει να θυμήσουμε στους οξυδερκείς καραμανλικούς την χαρτοπετσέτα του τότε υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου πάνω στην οποία έγραψε τα μέτρα τα οποία επρόκειτο να λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή για να διασώσει την Οικονομία που κατέρρεε και εξαιτίας των 800.000 προσλήψεων στο Δημόσιο.


Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2009 στη διάρκεια Συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η οποία τότε είχε ξεπέσει τόσο που κάλεσε ακόμη και τον Παπαθανασίου. Η Λαγκάρντ που παρέλαβε την χαρτοπετσέτα με τα μέτρα αισθάνθηκε τυχερή που αντί για χαρτοπετσέτα δεν της έδωσε σερβιέτα!


Στο video που ακολουθεί υπάρχει η μαρτυρία τόσο της ίδιας της Λαγκάρντ όσο και του δημοσιογράφου της Λιμπερασιόν Ζαν Κατρεμέρ. 


Η Σοφία Δήμτσα θα περιέγραφε στην aixmi.gr το απίστευτο περιστατικό:


Με λένε softex… Είμαι, όπως καταλάβατε, μια χαρτοπετσέτα… Ταλαιπωρημένη από τη χρήση, αλλά με μεγάλη ιστορία… Μπορεί τώρα να βρίσκομαι στη χωματερή, γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να με ρίξει στον κάδο της ανακύκλωσης, αλλά έχω ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές, που εσείς τις πληροφορηθήκατε μόλις πριν λίγες ημέρες…


Ήταν Μάιος του 2009. Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είχαν συγκεντρωθεί οι ισχυροί όλου του κόσμου για να συζητήσουν για την οικονομική κρίση… Σύνοδος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ… Ανάμεσά τους και η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας  Κριστίν Λαγκάρντ και φυσικά ο τότε τσάρος της ελληνικής οικονομίας, ο Γιάννης Παπαθανασίου.


Οι συνεδριάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες κράτησαν ώρες πολλές και κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε… Ούτε κι εγώ, που είχα πάρει θέση σε άλλη αίθουσα, σε ένα επιμελώς στρωμένο τραπέζι.


Κάποια στιγμή, η αίθουσα άρχισε να γεμίζει με κόσμο. Σε εμένα έπεσε ο κλήρος να είμαι εκείνη με την οποία θα σκουπιστεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας. Δίπλα του κάθεται η Κριστίν Λαγκάρντ…


Συζητούν με ένταση για αρκετή ώρα, για θέματα οικονομικά, που δεν καταλάβαινα. Η Λαγκάρντ επιμένει να εξηγεί στον Παπαθανασίου ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν γιατί βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά και σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να δανειστεί…


– «Πρέπει να κάνετε κάτι, πάρτε μέτρα», του λέει..


– «Μην ανησυχείς», είναι η απάντηση, «θα πάρουμε αμέσως μετά τις εκλογές» (άρα ήξεραν το πρόβλημα από την άνοιξη)…


– «Και τί μέτρα θα πάρετε»; 


Εδώ είναι το σημείο, που μπαίνω στην ιστορία…


Ο Παπαθανασίου αφήνει το μαχαιροπίρουνο και με πιάνει στα χέρια του… Εκεί έμειναν και μερικά σημαδάκια από το λάδι του φαγητού, που παρεξήγησε αυτός ο κακοπροαίρετος Γάλλος δημοσιογράφος. Ανθρωπος της αγοράς, γαρ, ξέρει από τεφτέρι… Βγάζει το στυλό από την τσέπη του σακακιού και χαράσσει την βελούδινη επιφάνειά μου… ΦΠΑ +2%, αύξηση φόρων στα καύσιμα και τα τσιγάρα, μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα προσλήψεων και άλλα που πλέον έχουν σβηστεί από πάνω μου και δεν τα θυμάμαι…


Η Λαγκάρντ δεν μιλούσε, κοιτούσε αποσβολωμένη. Εγώ άλλαξα χέρια και πέρασα στα τρεμάμενα δάχτυλα της Γαλλίδας… Φοβόμουν, πρέπει να το ομολογήσω, γιατί διαισθανόμουν την ταραχή της… Τώρα, λέω, θα με σκίσει και θα με πετάξει, αυτό ήταν…


Όχι, δεν έγινε αυτό που φοβόμουν. Αντιθέτως, με διάβασε πολύ προσεκτικά. Δεν είπε τίποτα στον Παπαθανασίου… Λίγο αργότερα, όμως, την άκουσα να λέει στον διπλανό της «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»… Και στη συνέχεια με τσαλάκωσε και με πέταξε σε ένα καλαθάκι. Από εκεί κατέληξα στη χωματερή.


Δίπλα μου είναι μια συνάδελφος, πάνω στην οποία έγραψε ο Καραμανλής την ημερομηνία των εκλογών και την έδωσε στον Σουφλιά και τη Ντόρα. Στο απορριμματοφόρο που μας έφερε ως εδώ κάναμε παρέα με το σημειωματάριο που ο Γιώργος Παπανδρέου έγραφε τις προεκλογικές του ιδέες… Στην τέταρτη σελίδα ήταν γραμμένο το «λεφτά υπάρχουν»… Τη σελίδα που γράφτηκε το διάγγελμα με το οποίο μπήκαμε στο Μνημόνιο την έσκισε και την κράτησε ο πρωθυπουργός ως ενθύμιο διακυβέρνησης.


Ίσως να έπρεπε να μας κρατήσουν κι εμάς οι εμπνευστές των σημειωμάτων, να μη μας δώσουν πουθενά, να κρατήσουν τα γραπτά που κάποια στιγμή θα τους ξεμπρόστιαζαν και να προτιμήσουν να πουν προφορικά όσα ήθελαν… Αλλά τότε, δεν θα μάθαινε κανείς ότι η νεότερη ιστορία της Ελλάδας γράφεται σε χαρτοπετσέτες και όχι σε πάπυρο… Ίσως γι’ αυτό κουρελιάζεται τόσο εύκολα..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΡΑΚΛIΔΙΚΟ VIDEO:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: