"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΚΑΤΑΡ: Η Χιονάτη «κόβεται» από σχολείο της Ντόχα γιατί προσβάλλει τα χρηστά ήθη !

Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι κρίθηκαν αυστηρώς ακατάλληλοι στο Κατάρ και το παιδικό παραμύθι «εξορίστηκε» από τη βιβλιοθήκη σχολείου, επειδή η εικονογράφησή του θεωρήθηκε «άσεμνη».



Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, οι υπεύθυνοι του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Κατάρ διέταξαν την απόσυρση του βιβλίου μετά την καταγγελία πατέρα μαθητή που φοιτά στο Διεθνές Σχολείο SEK, ένα ισπανικό ίδρυμα που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ντόχα.



Ο πατέρας υποστήριξε ότι το βιβλίο των εκδόσεων Penguin Kids περιείχε άσεμνες εικόνες και φράσεις, αλλά και σεξουαλικά υπονοούμενα, γράφει η αραβική εφημερίδα Al Sharq. Το περιεχόμενο του παραμυθιού εξάλλου προσέβαλε «τα χρηστά ήθη».



Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες εικόνες σόκαραν τον πατέρα. Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο πρίγκιπας κρατά στην αγκαλιά του τη χαμογελαστή Χιονάτη, αφού την έσωσε από τα μάγια της κακιάς μητριάς.



Η λυκειάρχης Βίβιαν Αρίφ είπε στον ιστότοπο Doha News ότι η διεύθυνση του σχολείου ενήργησε αμέσως μετά την καταγγελία και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.



Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το σχολείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και έχει 150 μαθητές, ηλικίας 3-18 ετών, από 27 διαφορετικές χώρες.


Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το εμιράτο του Κατάρ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Το κορίτσι από τη Δανία που αφηγείται την ιστορία της τρανσέξουαλ Λίλι Έλμπε, κυρίως μετά τις διαμαρτυρίες πολλών χρηστών του διαδικτύου που χαρακτήριζαν έκλυτη την ταινία.


ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: