"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ετοιμάζονται να μας αφήσουν με τους "μουσαφιραίους" στο... σβέρκο


Δεν έχει σημασία αν δεν το πρότεινε ένας ευρωπαίος πολιτικός αλλά ένας αρθρογράφος, έστω κι αν πρόκειται για τον επικεφαλής αρθρογράφο των Financial Times για θέματα διεθνών σχέσεων, Gideon Rachman.  


Σημασία έχει ότι η χώρα μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα δείχνει την ντροπιαστική εικόνα του «failed state» (αποτυχημένου κράτους). Γι’ αυτό και ο αρθρογράφος των FT το διανοήθηκε: Να γίνει deal μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, να μας κάνουν μια βαθειά μείωση του χρέους, και μείς να κρατάμε όσους πρόσφυγες και μετανάστες πατάνε το πόδι τους στη χώρα μας!


Κατά τον αρθρογράφο η συμφωνία θα μπορούσε να είναι πολύ δελεαστική για την Ελλάδα: «Θα είχε μόνιμη απαλλαγή από χρέη που αδυνατεί να αποπληρώσει, ως αντάλλαγμα για έναν προσωρινό ρόλο, ως ο κύριος χώρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποδοχή προσφύγων. Η Ε.Ε. θα μπορούσε επίσης να αναλάβει το βάρος της χρηματοδότησης και της λειτουργίας των προσφυγικών κέντρων επί ελληνικού εδάφους»!


Είναι μια πρόταση που αντανακλά την διάθεση των ευρωπαίων απέναντι στη χώρα μας. Ακόμη και ο Σλοβένος πρωθυπουργός (εκεί φτάσαμε), φέρεται να πρότεινε η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών να γίνεται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, και να στηριχτεί η γειτονική χώρα με αστυνομικές δυνάμεις, χρήματα και εξοπλισμό, έτσι που επί της ουσίας να υψωθεί ένας αδιαπέραστος φράχτης, και να απομονωθούν οι πρόσφυγες στη χώρα μας.


Ο υπουργός κάνει ευχές!
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Μουζάλας, ενώ έπρεπε να έχει έτοιμα τα hotspots ως τέλη Νοεμβρίου, και με παραχώρηση ως τέλη Δεκέμβρη, τώρα ευελπιστεί να είναι έτοιμα τον Μάρτιο! 


Μπορεί να μην φταίει εξ ολοκλήρου ο ίδιος, μια και είναι άπειρος με τα διοικητικά της αργόσυρτης ελληνικής πολιτείας, ενώ έχει να αντιπαλέψει με τον δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό και τις αντιδράσεις των κατοίκων. Ωστόσο ακούγοντάς τον αναρωτιέται κανείς αν έχει κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος. Οι δηλώσεις του προσωπογραφούν όχι υπουργό που πρέπει να παίρνει αποφάσεις, αλλά τον πρώην ακτιβιστή, που υπήρξε, υπέρ των μεταναστών.


Αρκείται να επισημαίνει ότι «περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», και να καλεί τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τη μετεγκατάσταση, καθώς και τα μέτρα για τη βοήθεια προς την Τουρκία. Ωραίες ανθρωπιστικές ευχές, που ταιριάζουν σε έναν ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν απαντάει, προφανώς γιατί δεν ξέρει, τι θα κάνει η χώρα μας αν δεν εισακουστούν οι ευχές και παραινέσεις του.


Θεωρεί την υπόθεση Σένγκεν, όπως είπε χθες σε δημοσιογράφους, ως «μέρος του παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών: Αν δεν κάνεις αυτό ή εκείνο, θα σου κάνουμε αυτό. Είναι μία τιμωρία» - ενώ αρκείται να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από την Σένγκεν. Τυπικά έχει δίκιο, καθώς δεν υπάρχει τέτοια καταστατική πρόβλεψη.


Ωστόσο μπορούν κάλλιστα να υψώσουν φράχτες, και να πλημμυρίσει η χώρα μας, μια χώρα μόνο 11 εκατομμυρίων, με εκατοντάδες χιλιάδες -και σε βάθος χρόνου όχι μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες- πρόσφυγες και μετανάστες.


Ηδη χθες το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Άμστερνταμ, έδωσε το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για... 

να προχωρήσει τη διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει στην παράταση μέχρι και δύο χρόνια των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων.


Φαντάζει το πιο πιθανό να γίνει. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό, επεξήγησε ότι υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης των άρθρων 19 και 26, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατή η παράταση των εσωτερικών ελέγχων μέχρι και δύο χρόνια σε περίπτωση που δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων (Σημειωτέον ότι επτά χώρες έχουν ήδη εγκαταστήσει ελέγχους στα σύνορά τους).


Και μετά όλοι μαζί, με αρχιτενόρο την κυβέρνηση, θα ψάλουμε κατάρες και θα ρίχνουμε αναθέματα στους απάνθρωπους ευρωπαίους, στην Ευρώπη που δεν είναι Ευρώπη του πολιτισμού και του ανθρωπισμού, στην Ευρώπη του ρατσισμού, του μίσους, και όσα σχετικά επίθετα διαθέτει η πλούσια γλώσσα μας. Αλλά το δυστυχές ανθρωπομάνι θα εγκαθίσταται μόνο εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: