"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο μόνος φόβος είναι η... βλακεία


Νηφαλιότητα, υπομονή, ψυχραιμία. Οι τρεις λέξεις στις οποίες επέμεινε ο πρωθυπουργός στο προχθεσινό του διάγγελμα.
 


Αυτή είναι η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τους πολίτες. Για να μην κυριαρχήσει στη χώρα το απόλυτο χάος.  


Και ποιος τολμάει να εκστομίζει αυτές τις λέξεις;  


Ο κύριος υπεύθυνος που οδήγησε τη χώρα στον προθάλαμο του απόλυτου χάους.
 


Νηφαλιότητα, υπομονή, ψυχραιμία. Τρεις λέξεις που αντικατοπτρίζουν την ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου. Σίγουρα, όμως, δεν αντικατοπτρίζουν τις αρετές του πρωθυπουργού. 
 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέδειξε νηφαλιότητα όταν υποσχόταν ένα φαντασιακό παράδεισο σε ένα λαό που είχε υποστεί τα πάνδεινα. Ενώ γνώριζε πως ό,τι έλεγε ήταν ανεφάρμοστο.


 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέδειξε υπομονή όταν προκαλούσε τις πρόωρες εκλογές παρασυρμένος από το αστείρευτο πάθος του για να αναλάβει την εξουσία. 


 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέδειξε ψυχραιμία όταν έπρεπε να πει την αλήθεια στους πολίτες, ενώ έκανε την άνευ σχεδίου διαπραγμάτευση με τους παράλογους δανειστές.

 


Όταν φέρνεις την καταστροφή, τότε ρίχνεις το μπαλάκι στους άλλους: 


Ζητάς από τους πολίτες να ψηφίσουν για τις αποφάσεις που εσύ πρέπει να πάρεις. Ζητάς από τους πολίτες να επιδείξουν τις αρετές που ο ίδιος δεν έχεις. Και πουλάς και… φιλοσοφία στον απεγνωσμένο πολίτη λέγοντας: «Ο μόνος φόβος είναι ο φόβος».
 



Ενώ η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή


Ο μόνος φόβος είναι η… βλακεία όσων μας κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: