"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Γιατί δεν πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Κουρείο;


Εξακολουθεί να ‘ναι σκιώδης η υπάρχουσα; 

Πρωταγωνιστούν οι «Σαδιστές»; 

Το νέο θεατρικό του Γιά(ν)η; 

Είναι ΖΩΗ κλεμμένη; 

Στην Ευρώπη η Ελλάδα πάντως μένει. Τώρα πάμε για το πάσι με μπόλικη θυσία. 6-13-23ο Φ.Π.Α. και σπάσ’ τα και ξαναρίχτα. Δεν πείραξαν ευτυχώς, μου λέει η μάνα μου, συντάξεις και μισθούς. Κάτι είπανε για την υγεία, κάτι για τα τρόφιμα, κάτι για τα φάρμακα, μα… ευτυχώς δεν είπανε για νέα ανεργία. Να δεις πώς το ‘πανε; Α… ναι! Έντιμη συμφωνία.  

Αριθμός καταλόγου; 

 Δόξα τον Θεό τον κάναμε σύντροφο κι αυτόν. Ανέβηκαν στην γκλαμουριά να κόψουνε γκλαμούρια, μα καρτερούσε η Ζωή και μια παραδουλεύτρα μάνα. 

Δώσε βάση στο «παρά», όχι στο «δουλεύτρα». Γιατί έχει μέσα και παράδες και παρά-επάγγελμα. Νά το το μαύρο χρήμα. Θα το πετάξομεν κι αυτό πάραυτα.

Ένα είναι το σύνθημα της νέας εποχής. 

Κάτω η βοθροδεξιά. 360 μοίρες η στροφή και παίρνει η κωλοτούμπα αξία. Πάμε και για κούρεμα της νέας αλλαγής.  

Και πάλι καλά να λέμε, «φαντάσου να ‘τανε οι άλλοι» απ’ ό,τι λένε αυτοί. 

Αλλά μήπως, βρε παιδί μου, γίναν όλα τόσο γρήγορα, κύριε αστυνόμε, που δεν προλάβαμε σε 2-3 μέρες να διαβάσουμε τα προαπαιτούμενα, γιατί ψηφίζουμε στο τάκα – τάκα και γεμίσουμε Χρυσοχοϊδη σ’ όλο μας το σώμα της Βουλής που συνέρχεται από λιποθυμία;  

Τώρα θα με πεις ή με το είπες; Για (8δις) μέτρα δεν θα κάνομεν έτσι! Και τον ρώτησε η wild turkey η Λαγκάρντ τον Άλεξ. Άντε εδώ στο τουρκικό το μέτωπο το απέξω! Στο κουρδικό το μέσα σας θα το ψηφίσουν όλοι; «Τι να σε πω και γω;» ακούγεται πως πρόλαβε να της ψιθυρίσει ο Τσίπρας.

Καλά με Γιούνγκερ, Μέρκελ και Λαγκάρντ, αλλά με πανό ISKRA και ΖΩΗ είναι πιο δύσκολη η ζωή. Και έχω και την γκαζοφονιά να στραβώνει συνέχεια το ύφος και το στόμα της: «Το αίτημα είναι ένα», φέρεται να της είπε.  

Μετά απ’ όλα αυτά να πάμε στο Δ.Ν.Κ. και όχι στο Δ.Ν.Τ. Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως. 

Εγώ την κίνησή μου την έκανα, πήρα το μαύρο απ’ την ΕΡΤ και θα το κάνω μαύρο χρήμα στην αγορά. Έκανα το σύμφωνο συμβίωσης για να τα βρει η Ζωή με τον «Μπάμπη».  

Εσύ δηλαδή τι περιμένεις για να μας πας στο Διεθνές Νομισματικό Κουρείο; 

Βάλτε και κάνα κοστούμι. Μην τα περιμένετε όλα απ’ την αόρατη γραβάτα.

Υ.Γ.: 
Αν λαλούσαν οι γαϊδάροι, θα γκαρίζαν τα πουλιά; Και έζησαν αυτοί καλά… Και εμείς στα ...ίδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: