"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη


Στην αρχή, κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Υπήρξε, μάλιστα, και κατανόηση. Μάλιστα, γράφτηκε ότι η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε στο γραφείο της χωρίς να έχει πρόβλημα. 

Έπειτα, κατέλαβαν το «Κόκκινο», ούτε και εκεί διαμαρτυρήθηκε κάποιος. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν μάλλον φυσιολογική την πολιτική παρέμβαση του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Μετά ήρθαν τα δημόσια κτίρια και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα, ήρθε η ώρα της κατάληψης του προαυλίου της Βουλής. Φυσιολογικό ήταν. Λίγο πριν, οι καταληψίες είχαν διώξει καθηγητές πανεπιστημίου από την πρυτανεία.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του «τομέα» (Βούτσης-Πανούσης) έχει διαφωνήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί το «φαινόμενο». 

 Αν η κυβέρνηση θέλει να έχει διλήμματα με τα κομματικά της κτίρια, μπορεί να το κάνει. Η Βουλή δεν της ανήκει. Ούτε και η πρυτανεία ή το δημαρχείο του δήμου Νέας Σμύρνης. 

Εκτός και αν:


Nομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: