"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Γκοτζίλας


Η μούρλια δεν πάει στα βουνά. Πάει στην Βουλή. Πάντα ντυμένη με ζουρλομανδύα από ταφτά!
 
Αν ήμουν στην θέση του Αντώνη Σαμαρά-και ίσως του Ευάγγελου Βενιζέλου-θα άναβα λαμπάδες στο μπόι του Αλέξη. Και θα ευχόμουν να μην ψηφιστεί ο Δήμας και έτσι την καυτή πατάτα να την ελάμβανε ο Τσίπρας. Πάρε εσύ! Φεύγω εγώ

Αν ήμουν κάποιος, ο οιοσδήποτε φουντωμένος αντιμνημονιακός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα άναβα λαμπάδες στο μπόι του Αντώνη. Και θα ευχόμουν να ψηφιστεί ο Δήμας κι έτσι την καυτή πατάτα της σωτηρίας και των σκληρών μέτρων να την διατηρούσε ανά χείρας ο Σαμαράς παρέα με τον Βενιζέλο. Κράτα εσύ! Μια άλλη φορά εμείς!

Αν ήμουν κάποιος, ο οιοσδήποτε, οργισμένος, ορθωμένος αντιμνημονιακός βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Προεξάρχοντος του Παναγιώτη Καμμένου θα άναβα λαμπάδες στο μπόι του μακαρίτη Καρά Αμάν Αλή. Και θα ευχόμουν ένα πάγμα. Οι επίγονοι του εθνάρχη να διατηρήσουν στις χούφτες τους τις καυτές πατάτες των μέτρων. Με υποκειμενικό και άκρως επικερδές σκοπό. Να εισπράττω επί 16 μήνες, μέχρι το τέλος αυτής της βουλής, την αμοιβή μου και φυσικά να κατοχυρώσω δικαίωμα σύνταξης. Εσείς παιδιά μείνετε στις θέσεις σας! Εμείς στις πολεμίστρες με σύνθημα «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι»

Αν ήμουν ο οισδήποτε ψύχραιμος, συναινετικός, συμφιλιωτικός αριστερός, αλλά δημοκρατικών ευρωπαικών προδιαγραφών βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ. Ας πούμε ο λαλίστατος Σπυρίδων Λυκούδης. Θα έκανα την προσευχή μου ώστε από τη μια να εκλεγεί ο Δήμας και από την άλλη η σημερινή Βουλή να περαιώσει το έργο της. Ετσι θα εμφανιζόμουν, όπως εμφανίζομαι, πολιτικός σώφρων, εξαιρετικών συνταγματικών φρονημάτων. Ανθρωπος με σώας τα φρένας. Και φυσικά με απώτερο σκοπό να ελπίζω ότι στο μεσοδιάστημα κάτι θα συμβεί και έτσι στο τέλος, εγώ με την παρέα μου να ξανασώσουμε τον τόπο. Σώζωντας φυσικά το τομάρι μας. Διότι άνευ εμού και των επίσης ψύχραιμων ΔΗΜΑΡιτών, η χώρα θα καταγκρεμιστεί στο χάος! Αντώνη μαζί σου. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι δική σου!

Με απλά λόγια. Πλην των βουλευτών του ΚΚΕ. Που λαμβάνουν ελάχιστο μέρος εκ της αμοιβής τους. Και πλην των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελπίζουν να σκαρφαλώσουν στο δέκα τοις εκατό. Ολοι οι υπόλοιποι έχουν τους λόγους τους να επιθυμούν την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα. Κόβω τον σβέρκο μου. Ετσι και η ψηφοφορία ήταν μυστική ο Δήμας θα αποσπούσε πάνω από διακόσιους ψήφους. Ισως να τον ψήφιζαν και μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ!

Και τέλος. Ετσι το λέω
Να ρίξουμε μια ματιά πέρα από τη μύτη μας. Ωραία λοιπόν. Ο Δήμας κερδίζει τις 180 πολύτιμες ψήφους. Ωραία εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ωραία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν στις κυβερνητικές θέσεις τους. Ωραία οι Αγορές ηρεμούν, το Χρηματιστήριο καλπάζει, αρκετά σαίνια κερδοσκοπούν από την αλματώδη άνοδο του δείκτη. Και ωραία το νέο έτος του 2015 μπαίνει με το δεξί. Ομως μετά παιδιά τι ακριβώς θα γίνει;  

Μπας και ο Γκοτζίλας παρέα με τον Αρμαγεδδώνα επιπέσουν στα συνήθη υποζύγια και τους κάνουν οδοντογλυφίδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: