"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πελατειακού τύπου... διευθετήσεις σε τροπολογίες που κατατίθενται στη Βουλή

Άρωμα εκλογών έχουν πολλές από τις τροπολογίες που κατατίθενται τα τελευταία 24ωρα στη Βουλή, καθώς διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση με ιδιαίτερη σπουδή σπεύδει να τακτοποιήσει αιτήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, προέβη σε καθησυχαστική δήλωση ότι δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας».

Προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Την παράταση του καθεστώτος της διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης (περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί) έως την 31η Μαρτίου του 2015. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως τότε δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

- Παρατείνονται έως τα τέλη του προσεχή Ιουνίου (έληγε στις 31/12/2014) οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Αποδοχές που καταβλήθηκαν σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και των οποίων η επιλογή ακυρώθηκε για τυπικό λόγο με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δεν αναζητούνται. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ποσά έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταλογισθεί, οι σχετικές πράξεις παύουν να ισχύουν.

- Παρατείνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο τομέα να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενους από αυτή φορείς καθώς και σε λοιπούς φορείς (π.χ ομοσπονδίες Αθλημάτων). Η μέγιστη χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν δύναται να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια.

- Επιτρέπεται η ανταλλαγή τακτικών υπαλλήλων του δημοσίου με υπαλλήλους των υπηρεσιών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ή των κρατών μελών της ΕΕ ή άλλων χωρών στο πλαίσιο προγραμμάτων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης.


- Επιτρέπεται ο διορισμός σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις των μνημονευόμενων διακριθέντων αθλητών, καθώς και του προσωπικού, ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών ευεργετικών διατάξεων και για το οποίο έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: